pinterest
Vieze geur in de badkamer? Zo los je het op!

Vieze geur in de badkamer? Zo los je het op!

Een vieze lucht die, ondanks de grondige schoonmaakbeurten, steeds weer terugkomt verstoort je dagelijkse wellnessmoment in de badkamer. Deze terugkerende stank heeft dan ook vaak niets te maken met jouw schoonmaakskills. Alles duidt erop dat het probleem dieper zit in de afvoer of misschien zelfs wel het riool. Met de tips van een erkende loodgieter reken je af met de hinderelijke geur en bezoek je binnen no-time een fris geurende badkamer.

Waarom stinkt het afvoerputje?

Om het stankprobleem op te lossen, moet de vermoedelijke oorzaak ook genoemd worden. Het douche- of badputje, de afvoer van de wastafel zijn plekken waar gemakkelijk bacteriën zich gemakkelijk vormen. Dit komt door alle zeepresten en haren die er door heen gespoeld worden, die op den duur een blokkade in de afvoer veroorzaken. Dit geeft na een tijdje een onaangename geur af. Het water loopt niet goed weg en er komt een nare lucht uit het putje.

Gezondheidsklachten

Rioollucht is niet alleen vervelend, maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Het ruikt vaak naar rotte eieren en kan zorgen voor hoofdpijn, irritaties aan de ogen, duizeligheid, kortademigheid en zelfs bewusteloosheid. Als het ondanks de voorzorgsmaatregelen toch voorkomt, is het daarom echt van belang dat de oorzaak van de stank snel wordt opgelost.

Handige tips!

De eerste tip zal altijd zijn: zorg ervoor dat je de badkamer en met name de afvoerputjes goed schoonmaakt. Verwijder haar en zeepresten, zo voorkom je een verstopping die vroeg of laat zal ontstaan. Wanneer deze fase ingetreden is, is een grondigere aanpak nodig. Dit kan met huishoudmiddelen als soda en azijn, in combinatie met kokend water. Middelen uit grootmoederstijd die kleine vuilophopingen zeker doen oplossen. Het stappenplan van deze middelen vind je veelvuldig op internet. Ook de schurende werking van koffieprut kan het probleem tijdelijk oplossen. En anders is een chemische ontstopper, verkrijgbaar in bijvoorbeeld de bouwmarkt of kruidenier, een effectief middel tegen deze beginnende verstopping.

Verstopte afvoer

Wanneer bovenstaande tips niet werken, dan wordt het tijd om professionele hulp in te schakelen. Een goede loodgieter kan u vooraf voorzien van degelijk advies en geeft u eerst een diagnose. Door jarenlange ervaring weet ons team van loodgieters vaak al snel wat het probleem zal zijn en welke middelen ze moeten inzetten.

Onderzoek zonder breken

Een dieper liggende verstopping in de afvoer, betekent niet dat uw badkamer gesloopt dient te worden om tot de kern van het probleem te komen. De Lokale Loodgieters werken met speciale riool inspectie camera’s. Hiermee kunnen zij van buitenaf de riolering inspecteren. Het probleem detecteren en vervolgens met de juiste apparatuur oplossen.

 

 

 

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen