pinterest
Volg deze tips voor een echte zen badkamer

Volg deze tips voor een echte zen badkamer

Wanneer je een bad of een douche neemt, is dat een perfect moment om even te ontspannen. Het is een goed idee om je hele badkamer zo ontspannen mogelijk te maken. Misschien wil je zelfs kiezen voor een complete zen badkamer. Maar hoe doe je dat, je badkamer zen maken?

Een opgeruimde badkamer

Ze zeggen wel eens dat een opgeruimde ruimte zorgt voor een opgeruimd hoofd. Dat geldt ook voor een badkamer. Je badkamer opruimen is misschien niet je favoriete klusje, maar het is wel een klus waarvan je direct het resultaat ziet. Ga eens met een kritisch oog door de badkamer. Welke accessoires en decoraties kunnen er wel uit? Wat vind je nog mooi, en wat niet? Tijd om afscheid te nemen van allerhande storende factoren in je badkamer.

Je kunt rommel goed buiten beeld houden door bijvoorbeeld te kiezen voor een dichte wasmand of te kiezen voor een extra kastje voor de noodzakelijke haarproducten en andere verzorgingsproducten. Door je spullen netjes op te bergen creëer je veel meer rust in je badkamer. Sanitair is natuurlijk onmisbaar. Daarvoor zou je eens naar sanitair uit Eindhoven kunnen kijken.

Kiezen voor rustige kleuren

Wil je een echte zen badkamer? Kies dan voor rustige kleuren. Je kunt kiezen voor wit, crème, beige, greige, bruintinten of antraciet. Wees niet bang om kleuren met elkaar te combineren. Kies voor een subtiel kleurtintje bij het vervangen van de badmat of de handdoeken. De kleine dingen zorgen voor een extra oase van rust. Ga je wat rigoureuzer te werk en kies je ook voor andere badkamertegels, dan kun je weer met deze kleuren rekening houden.

Probeer niet alleen te kiezen voor vierkante lijnen, maar probeer ook eens wat ronde elementen uit. Ronde en organische vormen zorgen ervoor dat een ruimte een stuk zachter oogt. Onthoud dat matte items wat rustiger lijken dan glanzende objecten.

Natuurlijke materialen kiezen

De plastic bakjes in een zen badkamer kunnen niet blijven. Vervang ze door mooie stenen bakjes of vilten opbergdozen. Kies voor een bamboe plateau, of een wasmand van riet. Dit zijn allemaal natuurlijke materialen, die onmisbaar zijn in een echte zen badkamer. Zoals je ziet zijn het allemaal makkelijk te vervangen items. Het is echt niet nodig om een hele badkamer te verbouwen om het een meer rustieke uitstraling te geven.

Zet er wat echte planten bij, in plaats van kunstplanten. In een tuincentrum kun je om advies vragen welke planten in een badkamer kunnen. Want planten geven je nog meer rust.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen