pinterest
Veilige raamdecoratie voor de kinderkamer: 3x inspiratie

Veilige raamdecoratie voor de kinderkamer: 3x inspiratie

Raambekleding is een must in de kinderkamer. Tijdens de avonden en middagslaapjes is het belangrijk om het buitenlicht te beperken. Maar de meeste raambekleding heeft koorden en lussen en deze zijn levensgevaarlijk voor je kind. Ze kunnen er in verstrikt raken met ernstige gevolgen wanneer je niet snel ingrijpt. Wanneer jouw kind in een ontdekkende en nieuwsgierige fase is, heb je veel baat bij het introduceren van veilige raamdecoratie. Waar moet je op letten? Hier vind je inspiratie voor veilige raamdecoratie in de kinderkamer!

Afbeelding

Kies voor houten jaloezieën

Een van de manieren om veilige raamdecoratie in de kinderkamer te plaatsen is door goed te kijken naar de regels en natuurlijk het aanbod. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieën op maat. Zorg ervoor dat de koorden en lussen van de houten jaloezieën niet laag hangen zodat je kind er niet bij kan komen. Zo wordt er al een stuk veiliger en daarnaast staan houten jaloezieën ook nog eens heel mooi op de kinderkamer. Het hout geeft een natuurlijke look en past perfect bij heel veel kleuren in een kinderkamer. Jaloezieën hebben een prachtige en luxueuze uitstraling in iedere woning.

Rolgordijnen die aan de norm voldoen

Net als bij houten jaloezieën kun je ook kiezen voor mooie rolgordijnen. Ook hierbij is het belangrijk om te kiezen voor rolgordijnen die aan de norm voldoen. Dit wil zeggen dat er aan veiligheidsnormen wordt voldaan, zoals het ontbreken van koorden en het gebruik van creatieve oplossingen. Zo zijn er rolgordijnen met een speciaal mechanisme waardoor je aan de onderkant van de rolgordijnen kunt trekken. Hiermee kun je op een makkelijke manier de rolgordijnen langer en korter maken zonder dat er lussen of koorden aan te pas komen. En voor je kleintje is het daarnaast een stuk minder interessant.

Elektronische bediening voor raamdecoratie kinderkamer

Een andere goede oplossing is het gebruik van elektrische bediening. Het komt steeds vaker voor dat apparaten in huis op afstand bediend kunnen worden.  En waarom zouden ook de rolgordijnen of houten jaloezieën niet op afstand bediend kunnen worden? Zo maak je ten eerste de kinderkamer veilig doordat er geen koorden en lussen worden gebruikt en je kunt het voor jezelf heel makkelijk maken. Het is dus zeker een aanrader om te kiezen voor elektronische bediening van de raamdecoratie voor de kinderkamer. Er zijn dus genoeg manieren om je raamdecoratie veilig te maken voor je kinderen. Met deze inspiratie kom je tot de goede oplossing.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen