pinterest
Unieke badkamer maken? Dit heb je nodig om dit te realiseren!

Unieke badkamer maken? Dit heb je nodig om dit te realiseren!

Afbeelding

Sluit de badkamer in huis niet meer aan op de laatste trends? Wil je deze van een andere indeling voorzien? In beide gevallen kan het afsluiten van een tweede hypotheek wenselijk zijn. Huishoudens hebben lang niet altijd voldoende budget om een renovatie van de badkamer volledig zelf te kunnen bekostigen. Bij het afsluiten van een tweede hypotheek zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je hierbij helpen. 

Tip: kies voor een online hypotheekadviseur om kosten te besparen. De kosten voor online hypotheekadvies liggen doorgaans veel lager, dan het advies wat op kantoor gegeven wordt. Zo heb je meer budget voor het vernieuwen van de badkamer! 

Aan de slag met het afsluiten van een tweede hypotheek 

Voor het afsluiten van een tweede hypotheek wenden de meeste huishoudens zich tot de bank waar zij ook hun eerste hypotheek hebben afgesloten. Houd er rekening mee, dat deze niet per definitie in zal stemmen met het verzoek tot het afsluiten van een tweede hypotheek. Je hebt voldoende overwaarde op je woning nodig, of moet de hypotheek al voor een groot deel hebben afgelost. De totale hypotheek mag namelijk niet hoger liggen dan 100% van de waarde van de woning na de verbouwing. 

Oversluiten en verhogen van een hypotheek 

Naast de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten bij de hypotheekverstrekker waar je ook de huidige hypotheek hebt lopen, kun je ervoor kiezen om deze over te sluiten naar een andere bank. Het oversluiten van een hypotheek kan interessant zijn op het moment dat de rente flink gedaald is in de afgelopen periode. Het oversluiten van de hypotheek kun je combineren met het verhogen hiervan. 

Advies inwinnen bij een badkamerwinkel

Voordat je het gesprek aangaat met een onafhankelijke hypotheekadviseur, is het verstandig om een inschatting te maken van de kosten voor de renovatie van de badkamer. Bezoek een aantal badkamerwinkels om de mogelijkheden door te spreken. Vaak kost een grondige badkamerrenovatie al snel duizenden euro’s. Houd hierbij niet alleen rekening met de verschillende elementen als een douche, toilet en bad, maar ook met de arbeidskosten. Het tegelwerk moet mogelijk opnieuw worden uitgevoerd, leidingen moeten worden aangelegd, enzovoorts. 

In een badkamerwinkel kan men een goede inschatting geven van de kosten voor een renovatie. De volgende stap is het berekenen van de maximale tweede hypotheek die je af kunt sluiten voor de renovatie van je badkamer. 

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen