pinterest
Wat zingen we onder de douche?

Wat zingen we onder de douche?

Douchen en badderen, het is een moment van ontspanning. In plaats van te piekeren over het nieuws, de schoolprestaties van de kinderen of je bomvolle agenda die volstaat met dingen zoals zoom meetings, de garage opruimen of energie vergelijken, nodigt het wassen en poedelen uit tot zingen. Uit volle borst. Welke nummers zijn daar het meest geschikt voor?

Afbeelding

The Platters - Only You

Galmen, dat moet de badkamer doen wanneer jij je verborgen zangtalent de vrije loop laat. Onze tegelwanden, de douchecellen en spiegels hebben het al zwaar te verduren sinds 1955, toen The Platters deze ballade in wals-ritme uitbrachten. De versie van Elvis is ook beroemd. En speciaal voor al diegenen die niet verder komen dan 'only you...' hebben we het maar even voor je opgeschreven: Only you can make all this world seem right / Only you can make the darkness bright. Alsjeblieft, graag gedaan. Anders moet je dáár weer over piekeren onder de douche.

Marco Borsato - Binnen

Binneeeeeeen! Wat een heerlijk refrein heeft dit nummer, dat een welkome uptempo afwisseling is in het repertoire van Borsato. De tekst verraadt een verliefde zanger, wellicht aan het begin van zijn inmiddels beëindigde relatie met Leontine Ruiters. Of zijn ze toch weer bij elkaar? Hoe dan ook, Binnen draagt bij aan een positieve gemoedstoestand. En dat is precies de stemming die bij douchen hoort. 

Avicii - Hey Brother

In het tijdperk waarin we al onze muziek gewoon veilig mee naar de badkamer nemen, deze eeuw dus, bracht de helaas overleden DJ/producer Avicii het aanstekelijke en swingende Hey Brother uit. De combinatie van een songwriter-dancebeat sloeg aan en de Zweed grossierde in hits. Probeer ook de tweede stem te zingen onder de douche, als je die weet te raken komen er nog meer gelukshormonen vrij!

René Froger - Alles kan een mens gelukkig maken

Heerlijk galmen doet ook deze eruptie van totale tevredenheid, samengevat in deze door Henk Westbroek en Henk Temming geschreven hit van René Froger. Zing de passage over de kleuren van je huis (en dat de buurman die wel over kan spuiten) overigens niet te hard - niet iedereen heeft een buurman die handig is met de verfspuit. Ook de 'derde videorecorder' is inmiddels achterhaald, maar verder is het nummer tijdloos en vrolijk.

Alicia Keys - New York

De kunst van het douche-zingen kenmerkt zich behalve door het galmen ook door lange uithalen. Terwijl je met de badspons wast, is het heerlijk om je stembanden te trainen met de krachtige ballade New York. Laat maar trillen die badkamer, en verzin zelf wat nummers die aan deze lijst toegevoegd moeten worden!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen