pinterest
Het is tijd voor een nieuwe badkamer met sauna!

Het is tijd voor een nieuwe badkamer met sauna!

Waarom zou je het bij een bad of douche houden, als je ook een sauna in jouw badkamer kan bouwen? Ze worden op maat gemaakt, en zijn een investering waar je jarenlang plezier van hebt. De sauna’s van Saunakoning zijn geschikt om in jouw badkamer te zetten en ook nog eens betaalbaar. Bekijk hieronder welke sauna’s niet mogen ontbreken in jouw badkamer.

De voordelen van een sauna in huis

Als je denkt aan de ultieme ontspanning, dan denk je waarschijnlijk aan een dagje spa. Door de warmte kun je niet anders dan lekker zitten of liggen en even helemaal niks doen. Naast de mentale gezondheid heeft jouw lichaam ook veel baat bij een saunasessie. Je verbrandt tot wel 500 calorieën met een sessie en jouw huid wordt heerlijk zacht. Daarnaast is het ook goed voor jouw spieren, ze ontspannen en de warmte zorgt voor pijnverlichting. Een dagje spa is soms niet mogelijk wegens een te druk schema, dus dan is het des te beter om een sauna aan te schaffen van Saunakoning. Er zijn twee soorten sauna’s die geschikt zijn voor binnen, namelijk de Finse sauna en de Infrarood sauna. 

Hoe kies je de juiste sauna

Uiteindelijk doen de sauna’s hetzelfde werk: ze zorgen voor warmte en ontspanning. Toch zit er een groot verschil in de twee sauna’s. Het is maar net welke het beste bij jou past. Het verschil zit hem in de manier waarop het warm wordt in de sauna en welke gezondheidsvoordelen het heeft. Een voordeel is wel dat welke sauna je ook kiest, het makkelijk in jouw badkamer kan worden geïnstalleerd! 

Finse sauna

In de Finse sauna kom je lekker op stoom, terwijl je daarvoor niets hoeft te doen. Er zitten houten banken in waar je op kunt liggen of zitten. De temperatuur loopt vaak hoog op, waardoor je lekker gaat zweten. Daarnaast zorgt de hoge temperatuur er ook voor dat je hartprestatie omhooggaat, wat uiteindelijk bijdraagt aan een goede conditie. Een Finse sauna is dus gezond om aan te schaffen en erg populair onder de sportieve types. 

Afbeelding

Infrarood sauna

Bij deze sauna heb je niet het idee dat je in de sauna zit. Er is geen stoom, maar het zijn de warmtelampen die hun werk doen. Deze lampen zijn zeer effectief als pijnbestrijding van blessures of bij chronische rugklachten. Daarnaast zweet je twee keer harder als in een Finse sauna, wat zeer voordelig is voor jouw huid en jouw lijn. Je haalt het meeste uit een saunasessie als je voor een lamp gaat zitten, zodat je optimaal gebruik maakt van de warmtelampen. 

Afbeelding

Maak jouw badkamer compleet met een sauna

Een badkamer hoeft dus niet alleen functioneel te zijn, maar kan ook dienen als een plek om even helemaal tot rust te komen. Als je bezig bent om jouw badkamer uit te zoeken, neem dan ook gelijk contact op met Saunakoning. Zij kunnen je adviseren bij het kiezen van een sauna die in jouw badkamer past.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen