pinterest
Tips waarmee jouw spiegel nooit meer beslaat

Tips waarmee jouw spiegel nooit meer beslaat

Een beslagen spiegel is heel erg vervelend. Of dat nu in de badkamer is of in de auto: je wilt je spiegel natuurlijk gewoon blijven gebruiken. Gelukkig kun je best wat doen tegen beslagen spiegels. Sterker nog: je kunt ervoor zorgen dat je spiegel vrijwel nooit meer beslaat. Hoe je dat doet? Dit zijn handige tips!

Afbeelding

1. Je spiegel verwarmen

Spiegels beslaan als de lucht in de ruimte te vochtig is. Het vocht slaat neer op de koudste oppervlakken. Aangezien glas van nature iets kouder is dan de luchttemperatuur, zal een spiegel of raam dus al snel beslaan. Door de spiegel te verwarmen kun je dat eenvoudig oplossen. De spiegel is dan iets warmer dan de omgeving, waardoor het vocht er niet op neerslaat. Je kunt een verwarmde spiegel kopen, maar je kunt ook een bestaande spiegel verwarmen met een simpel apparaatje. Je vindt wat je nodig hebt op www.glasdiscount.nl.

2. Autowas op de spiegel

Een vrij eenvoudig huismiddeltje tegen een beslagen spiegel: autowas. Maak om te beginnen de spiegel helemaal schoon. Wrijf dan met een doek een laagje autowas op de spiegel. Vervolgens kun je het nog even nawrijven met een spiegeldoekje. De spiegel wordt weer keurig streeploos schoon en is waterafstotend. Hij zal dus ook een hele poos niet meer beslaan. Dit middel werkt ongeveer 1-2 maanden, daarna moet je het opnieuw doen. Dit werkt overigens ook heel goed om kalkaanslag te voorkomen op de douchekraan, wc en het vrijstaande bad.

3. Scheerschuim, afwasmiddel en andere ‘gladde’ middeltjes

Er zijn nog veel meer tips te vinden tegen een beslagen spiegel. Met name lees je veel over scheerschuim, afwasmiddel, shampoo en dergelijke middeltjes. In principe is de werking ongeveer hetzelfde als met de autowas. Het verschil is dat autowas ook echt voor dit doel gemaakt is en dus makkelijker werkt. Scheerschuim werkt wel, maar het kost best veel tijd om de spiegel weer mooi schoon te krijgen. Afwasmiddel, shampoo en dergelijke middeltjes werken wel heel goed tegen beslagen spiegels, maar werken minder lang dan autowas.

4. Voorkom condens in de badkamer

Condens in de badkamer is niet alleen vervelend omdat de spiegel beslaat. Het is ook slecht voor het houtwerk en geeft al snel problemen met schimmel. Wat je dus het beste kunt doen, is voorkomen dat de spiegel beslaat door de condens te voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor een goede ventilator in de badkamer. Verder is het verstandig om tijdens of direct na het douchen het raam open te zetten, zodat de damp weg kan. Door hier op te letten zal de spiegel ook minder snel beslaan.

Een nooit meer beslagen spiegel lukt alleen door de spiegel te verwarmen. Het element verwarmt de spiegel net genoeg, zodat het vocht er niet meer op neerslaat. Maar is dat voor jou geen optie, dan kun je ook kiezen voor een van de huis- tuin- en keukenmiddeltjes. Het is overigens altijd verstandig om rekening te houden met tip 4. Als je namelijk voorkomt dat er teveel vocht is in de badkamer voorkom je niet alleen een beslagen spiegel, maar ook allerlei andere vochtproblemen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen