pinterest
7 leuke ideeën met tegels!

7 leuke ideeën met tegels!

Als het aankomt op het kiezen van nieuwe tegels voor in de badkamer, zul je merken dat de keuze op dit gebied echt enorm is. Met tegelwerk in de badruimte kun je dan ook alle kanten op. Maar welke ideeën mag je echt niet missen op het gebied van tegels? Hieronder vind je de tien beste ontwerpen en ideeën op het gebied van tegelwerk in de badkamer. Doe inspiratie op en kies het voor jouw beste idee uit om jouw badkamer mee te restylen!

Afbeelding

1. Foto op een tegeltje

Een groot voordeel van modern tegelwerk in de badkamer, is dat in onze huidige postmoderne tijd eigenlijk alles mag. Een van de meest originele ideeën is een foto op een tegeltje afdrukken, ofwel in kleur, ofwel in zwart-wit. En die foto op een tegeltje prominent vast tegelen op een goed zichtbare plek in de douchecabine.

2. Watervalpatroon in de douche

Leuk en verrassend is ook het creëren van een tegelwand met een soort watervalpatroon. Wissel donkerblauwe, lichtblauwe en witte tegels af, zodat de wand op afstand op een waterval lijkt. Dit maakt de badkamer gezellig, levendig en vrolijk. 

3. Een natuurlijke houtlook

Helemaal trendy is een houtlook tegelpatroon op de muur. Er zijn tegenwoordig tegels beschikbaar die exact op hout lijken. Samen met bijvoorbeeld houten badkamermeubilair combineert dit prachtig.

4. Grote wandtegels

Als je een badkamer groter wilt laten lijken dan deze in werkelijkheid is, breng dan grote tegels aan op de muur. Dit is natuurlijk met name handig en slim als je een klein uitgevallen badkamer hebt. 

5. Tegels met reliëf in de badkamer

Tegels in één en dezelfde kleur, bijvoorbeeld wit, zijn nooit saai als je kiest voor tegeltjes met reliëf. Hierdoor krijgt de badkamerwand een heel speciaal mozaïek. Door het hoogteverschil en de diepte die zo ontstaat, krijgt de badkamer een geheel eigen dimensie.

6. Huh, vloerbedekking?

Een bijzonder effect krijg je als je vloertegels in de badkamer legt die op vloerbedekking of tapijt lijken. Niet alleen roep je zo een mooie illusie op, ook zorg je ervoor dat je je in de badkamer helemaal thuis kunt voelen!

7. Natuursteen look-a-like’s

Tegenwoordig zijn er prachtige tegels verkrijgbaar die lijken op natuursteen. Dit soort tegels oogt lekker relaxed en ontspannen, maar heeft tegelijkertijd de voordelen van tegels: anders dan echt natuursteen zijn de look-a-like tegels eenvoudig schoon te houden en te reinigen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen