pinterest
Tips om je verouderde badkamer te pimpen

Tips om je verouderde badkamer te pimpen

Is jouw badkamer al best verouderd en zou je graag iets willen veranderen? Dan is het goed om hiermee aan de slag te gaan. De badkamer is tenslotte een plek waar je veel tijd doorbrengt. Des te belangrijker is het dat je dit een fijne ruimte vindt. Als je een verouderde badkamer wilt pimpen, denk je misschien al snel aan een complete verbouwing. Echter is dit een flinke investering, waardoor het goed mogelijk is dat je hier niet op zit te wachten. Het is ook mogelijk om door een paar kleine aanpassingen jouw badkamer te pimpen, zodat het weer een tijdje mee kan. Hoe je jouw verouderde badkamer kunt pimpen? Wij zetten wat ideeën op een rij!

De muren en het plafond

Waar je aan kunt denken als je graag jouw verouderde badkamer wilt pimpen, is om aan de slag te gaan met de muren en het plafond. Met een nieuwe kleur op de muur ziet jouw badkamer er direct al een stuk anders uit, waardoor dit zeker iets is om over na te denken. Je kunt ervoor kiezen om de muren opnieuw te verven in dezelfde kleur om het er weer mooier uit te laten zien, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor een hele andere kleur te gaan. Waar je ook voor kiest, een likje verf kan wonderen doen in jouw badkamer. Dit geldt niet alleen voor de muren, maar ook voor het plafond. 

Wel is het van belang dat je bij het schilderen van je muren en het plafond gebruik maakt van de juiste verf. Een badkamer vergt namelijk andere verf dan bijvoorbeeld je woonkamer. De badkamer is een vochtige ruimte en de verf moet hier wel tegen bestand zijn. Het is een mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het schilderen in de badkamer. Als je hier echter geen ervaring in hebt of het liever overlaat aan een professional, besteed het dan uit aan een specialist op dit gebied. Bekijken wat een schilder kost kan in dit geval dus slim zijn om te doen. Een professionele schilder weet als geen ander hoe het resultaat het mooiste kan worden, dus het is zeker iets om te overwegen.

Nieuwe verlichting

Waar je al snel een groot verschil mee kunt maken in de badkamer, is met nieuwe verlichting. Als je hier al een lange tijd niets aan hebt veranderd, kan het goed zijn om dit nu wel te doen. Er zijn genoeg mooie lampen voor in de badkamer te vinden. Een aanrader is om hiervoor te kiezen voor ledverlichting. In de badkamer zijn inbouwspots zeer populair, dus hier kun je ook aan denken. Door de verlichting te veranderen en wellicht ook een andere kleur verlichting te kiezen, kun je al een groot verschil maken. 

Planten toevoegen

Meer groen toevoegen aan de badkamer kan er ook voor zorgen dat jouw badkamer weer een frisse uitstraling krijgt. Er zijn genoeg badkamerplanten te vinden die de ruimte echt een boost kunnen geven. Kijk wel goed naar of de plant geschikt is om in zo’n vochtige ruimte te staan, want niet iedere plant is hier even geschikt voor.

Voeg nieuwe accessoires toe

Nieuwe accessoires kunnen ook wonderen doen in jouw verouderde badkamer. Kijk eens naar welke accessoires in jouw badkamer echt aan vernieuwing toe zijn. Bij leuke badkameraccessoires zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een nieuwe spiegel, badmat, handdoekrek, zeepdispenser, wasmand en toiletborstel. Door wat nieuwe accessoires toe te voegen, is het goed mogelijk dat jouw badkamer direct anders oogt. Het hoeven maar kleine aanpassingen te zijn, maar nieuwe accessoires zijn wel enorm effectief bij het pimpen van jouw badkamer.

De muren en het plafond zelf verven of een professioneel schildersbedrijf inschakelen, nieuwe verlichting, planten toevoegen en andere accessoires: het zijn tips om je verouderde badkamer op een simpele manier te pimpen. Ook met een paar kleinere aanpassingen kun je namelijk al een wereld van verschil maken. Zo zorg jij ervoor dat jouw badkamer op een relatief goedkope manier weer voor een tijd mee kan gaan!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen