pinterest
Aandachtspunten voor een badkamer in je slaapkamer

Aandachtspunten voor een badkamer in je slaapkamer

Tegenwoordig zie je het steeds meer, een badkamer in je slaapkamer. Je ziet het niet alleen meer in grote villa’s, ook in kleinere woningen is een badkamer in de slaapkamer een trend. Mocht je er de ruimte voor hebben, dan geeft het een extra luxe gevoel en het biedt ook nog eens een mooie toevoeging aan het interieur. Daarnaast bespaar je hiermee enorm veel ruimte. Een aparte ruimte voor de badkamer is namelijk niet meer nodig. Er zijn verschillende mogelijkheden om te kiezen voor deze combinatie. Echter zijn er wel aandachtspunten waar je op moet letten. Ben je benieuwd om welke aandachtspunten het gaat? Lees dan snel verder!

Kies voor een goed afzuigsysteem 

Ben je van plan om een ruimte om te toveren tot een slaapkamer met badkamer? Bedenk dan vooraf goed hoe je de ruimte in wil delen en welke meubels daarbij passen. VidaXL heeft een ruim assortiment aan onder andere bedden en bedframes, zo is er altijd voor ieder wat wils. Ben je eruit hoe het interieur eruit komt te zien? Dan komt nu de volgende belangrijke stap, namelijk de keuze voor een goed afzuigsysteem. Maak je gebruik van een douche of bad? Dan ontstaat er altijd veel vocht in de lucht. Hierdoor kunnen vocht- en schimmelplekken ontstaan, die slecht zijn voor je gezondheid. Om dit te voorkomen in de slaapkamer, is een goed afzuigsysteem van essentieel belang. 

Kinderen of logees 

Heb je een badkamer in je slaapkamer en woon je niet zo groot? Realiseer je dan wel dat kinderen en/of logees ook gebruik moeten maken van de badkamer. Dat betekent dat je een stukje privacy moet inleveren. Mocht je dus genoeg ruimte hebben voor een extra badkamer, dan is het zeker aan te raden om daar gebruik van te maken als je kinderen hebt of als er vaak logees over de vloer komen. 

Maak gebruik van een stevige vloer

Een mooie badkamer en suite betekent ook dat de ondervloer stevig genoeg moet zijn. Zeker als je gebruik wilt maken van een bad of jacuzzi. Daarnaast is het aan te raden om gebruik te maken van een tegelvloer of gietvloer. Hiermee voorkom je dat er vocht in de vloer trekt. Ook zijn deze vloeren makkelijker schoon te houden. 

Kortom, een badkamer in de slaapkamer wordt tegenwoordig steeds populairder. Naast de vele voordelen die deze mogelijkheid biedt, is het ook goed om rekening te houden met de aandachtspunten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen