pinterest
Stappenplan badkamer verbouwen

Stappenplan badkamer verbouwen

Is je badkamer toe aan een nieuwe look en wil je je badkamer verbouwen? Wij helpen je op weg. Wanneer je een badkamer gaat verbouwen, moet je aan veel dingen denken. Een badkamer verbouw je namelijk niet even in een uurtje. Met ons stappenplan ga je gestructureerd aan de slag en weet je zeker dat je geen belangrijke dingen over het hoofd ziet. 

  1. Plannen: Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je badkamer verbouwing. Bedenk van tevoren goed hoe je je badkamer wilt indelen en wat je allemaal wilt vervangen. Maak een plattegrond en teken op schaal waar alles komt te staan. Meet daarom goed de badkamer op. Je wilt er niet een paar centimeter naast zitten. Komt je wc in de badkamer te staan? Deel die dan eerst in. Een wc kun je namelijk niet overal plaatsen, omdat hij afhankelijk is van de afvoer. Houd ook rekening met ramen en deuren die open en dicht moeten kunnen. Verder is het belangrijk om te bedenken of je alles zelf wilt doen of professionals in gaat huren voor je badkamerverbouwing. Als je precies weet wat je gaat doen, kun je uitrekenen wat het project gaat kosten en kun je berekenen hoeveel je kunt lenen indien je geen spaarpotje hebt.
  2. Slopen: De volgende stap is misschien wel de leukste. Je mag je oude badkamer gaan slopen! Strip de badkamer volledig. Sloop al het oude sanitair en de oude tegels eruit. Pas wel op met de leidingen. Deze wil je niet kapot maken. Haal de tegels er daarom met beleid uit.
  3. Leidingen en elektra aanleggen: Als je badkamer een nieuwe indeling krijgt, zullen er een aantal leidingen moeten worden verlegd. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gedaan wordt. Als er een koppeling verkeerd is gelegd, kan er lekkage ontstaan. Heb je geen ervaring met het leggen van leidingen? Laat dit dan doen door een loodgieter. Soms is het ook nodig om extra stopcontacten toe te voegen of deze te verleggen. Hiervoor moeten de elektriciteitskabels verlegd worden. Als je hier geen ervaring mee hebt, raden wij je aan om een elektricien in te huren. Zo weet je zeker dat het goed gaat.
  4. Wanden plaatsen: Om een nieuwe wand in de badkamer te maken kun je gipsplaten gebruiken. Voor de montage hiervan kun je het beste gebruik maken van gipsplaatschroeven. Je snijdt de gipsplaten gemakkelijk op maat met een stanleymes. Maar je kunt ook een wand plaatsen met hydro gipsblokken. De blokken zijn in verschillende diktes verkrijgbaar. Kies een dikte van 10 centimeter wanneer je een wastafel wilt bevestigen aan de wand.
  5. Tegelen en schilderen: Zorg ervoor dat je bij het tegelen clips en leggen gebruikt. Deze zorgen ervoor dat de tegels op dezelfde hoogte worden geplaatst en dat de voeg overal even breed is. Ga je (een deel van) de muur schilderen? Kies dan speciale badkamerverf. Deze is bestand tegen schimmels en aantastingen door vochtige ruimtes.
  6. Afwerken en decoratie: Als alles verbouwd is, kun je aan de slag met de afwerking en decoratie. Sluit badkamerverlichting aan en werk alles netjes af met siliconenkit. Kleed hierna de badkamer aan met leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooie douchemat, een spiegel of lekkere geurstokjes. Je kunt ook kiezen voor badkamerplanten. Die geven je badkamer niet alleen een leuke sfeer, ze reinigen de lucht in de ruimte ook!

Afbeelding

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen