pinterest
Realiseer een landelijke badkamer

Realiseer een landelijke badkamer

Een landelijke badkamer is het vandaag de dag helemaal. Misschien denk je daarbij snel aan een oubollige badkamer of iets dat thuishoort op de boerderij. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Landelijk als trend kan veel beter geïnterpreteerd worden. Een badkamermeubel hout is bijvoorbeeld al een onderdeel van een landelijke badkamer. De natuurlijke look die je met een houten meubel kunt realiseren draagt namelijk bij aan de landelijke uitstraling die op dit moment zo populair is voor in de badkamer. 

Afbeelding

Traditioneel of modern landelijk

Met een landelijke badkamer kun je echt alle kanten op. Het is maar net wat je er zelf van maakt. De strakke en moderne trend voor badkamers blijft doorzetten, maar waar het voorheen vaak donker en glanzend was, is de moderne landelijke badkamer net wat anders. Een moderne landelijke badkamer behoudt het strakke ontwerp dat je vaak ziet, maar kiest een ander materiaal. Lichtere kleuren en natuurlijke tinten maken een modern landelijk interieur voor je badkamer. Vandaar dat een houten badkamermeubel hier perfect bij aansluit.

Een traditioneel landelijk badkamerinterieur is net wat anders. Hierbij wordt evengoed gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren, maar dat is geen vereiste. Het zit hem hierbij met name in de details die meer aanwezig zijn dan bij een modern landelijke badkamer. 

Het soort hout voor je badkamermeubel

Hout is doorgaans gevoelig voor temperatuurwisselingen en het is dan ook logisch dat je daarom misschien twijfelt aan je houten badkamermeubel. We kunnen je geruststellen, want dat hoeft geen probleem te zijn. Zeker wanneer je kiest voor een natuurtint voor je houten badkamermeubel. Dan is het verstandig om voor eiken te gaan. Daarbij zie je namelijk de nerf goed terug. Geoliede eiken houten badkamermeubelen zijn een goede manier om zelf een bepaalde tint te kiezen. Gelakt eiken is minder praktisch, want eiken is nu juist gevoelig voor temperatuurwisselingen.

Heb je liever een badkamermeubel met een bepaalde kleur, maar een basis van hout? Dan is grenen een goede optie. Dit zet niet uit en krimpt niet of bijna niet met temperatuurwisselingen. Daardoor is er bij gelakt grenen hout vrijwel geen risico op scheuren in de lak. Gelakt eiken hout heeft dit juist wel. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen