pinterest
De nieuwste badkamertrends van 2022

De nieuwste badkamertrends van 2022

De badkamer is allang niet meer alleen een praktische ruimte waarin je jezelf wast of je tandenpoetst. De laatste jaren is de badkamer steeds belangrijker geworden in het huis. Je begint én eindigt er je dag en komt er steeds vaker om even van je welverdiende rust te genieten. Steeds meer badkamers veranderen daardoor in heuse mini-wellnesscentra. 2022 laat precies zien wat daarmee bedoeld wordt. De laatste trends gaan steeds minder om functionaliteit, in plaats daarvan zijn kleuren, materialen en luxeproducten de basis geworden van de badkamer anno 2022. Doe badkamer inspiratie op en lees hieronder een paar van de belangrijkste badkamertrends van dit jaar.

Afbeelding

Kleur je badkamer

De kleuren van 2022 hebben alles te maken met de natuur. We worden ons de laatste jaren steeds bewuster van wat de buitenwereld ons te bieden heeft. Landelijke en aardse kleuren als beige, bruin, zand en taupe komen steeds vaker naar binnen. Ook in de badkamer kun je deze kleuren verwachten dit jaar. De kleuren zijn makkelijk te combineren en geven je ruimte een rustige look. Zo zorg je voor een unieke, rustige en sfeervolle badkamer. 

Toch geen fan van aardse en natuurlijke kleuren? Misschien is zwart dan iets voor jou. Zwart is helemaal in doordat het chic en modern oogt. Daarbij is het contrast met andere kleuren, zoals groen, heel gaaf. Margriet gaf ook een goede tip tegen witte kalkaanslag op zwarte tegels, dit is namelijk een veelvoorkomend probleem. 

Gebruik natuurlijke (en luxe) materialen

Ook hier komt een interieurtrend van de laatste jaren terug: het gebruik van luxe (en) natuurlijke materialen. Nadat je dit steeds vaker in de huiskamer en keuken terug ziet komen, is het nu eindelijk tijd voor de badkamer. Luxe ogende kleuren en materialen als koper, goud, nikkel en grafiet maken je badkamer helemaal future proof. Daarbij zorgen natuurlijke producten als marmer, natuursteen, cement en hout voor een echt wellnessgevoel.

Je badkamer future proof maken

Met de genoemde trends zorg je ervoor dat je badkamer klaar is voor 2022 en de toekomst. Het toepassen van deze trends kan best lastig zijn, daarom gaan veel mensen tegenwoordig voor een sanitairpakket. Wanneer je kiest voor een sanitairpakket zorgen ervaren ontwerpers ervoor dat al je wensen én de nieuwste trends terugkomen in een complete badkamer. Zo ga jij de toekomst tegemoet met een complete trendy badkamer.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen