pinterest
Alles over handdoekenradiatoren in de badkamer

Alles over handdoekenradiatoren in de badkamer

2021 was het jaar van het hout en industriële stijlen. Licht eikenhouten vloeren, bamboe en zogenoemde ‘statement pieces’ kenmerken vele huizen. Grote planten introduceerden zichzelf en duurzaamheid heeft een belangrijke status gekregen. 2022 voorspelt daarentegen compleet andere trends, waarin lichte vloeren en houten accenten plaats maken voor retro-interieur. Dé kleur van aankomend jaar is terra. Dit is een zachte, oranje tint. Populaire stoffen en materialen zijn kurk, rotan en velvet.  

Badkamertrends hebben zich de afgelopen jaren voornamelijk gericht op industriële stijlen en gebruiksgemak. Steeds vaker kiezen mensen voor grote, vrijstaande badkuipen en douchecabines. De ruimte wordt zoveel mogelijk benut door zwevende toiletten en kastjes te monteren. 

Een andere grote opkomst, zijn handdoekenradiatoren. Dit zijn radiatoren met latten, bedoeld om je handdoek overheen te hangen. Dit is alles over deze handige apparaten en de werking ervan!

Afbeelding

Een handdoekenradiator: wat is het en hoe werkt het?

Een radiator is een verwarming. Deze is in allerlei vormen en afmetingen te verkrijgen. Een radiator voor in de badkamer is een speciale soort verwarming, ontworpen om het ophangen en drogen van handdoeken eenvoudiger te maken. Handdoekenradiatoren hebben meerdere horizontale latten die bevestigd zijn aan twee verticale latten aan de zijkant. De latten raderen warmte en zorgen er op die manier voor dat handdoeken snel kunnen drogen zonder te gaan stinken.

Daarnaast zorgt een radiator in de badkamer ook voor warmte. Vooral in de koude wintermaanden kan een koude badkamer ontzettend naar zijn. Daarom kiezen veel mensen voor een combinatie tussen vloerverwarming en een radiator, om de stenen tegels warm aan te laten voelen en een behaaglijk gevoel te creëren.

Typen aansluitingen

Handdoekenradiatoren kunnen op twee manieren aangesloten worden. Welke manier past bij jouw huis, hangt af van de plek waar de radiator wordt opgehangen. Een zij-aansluiting is geschikt wanneer de leidingen van de zijkant of bovenkant worden aangesloten. Bij middenaansluitingen worden de leidingen precies in het midden aangesloten. Idealiter komt de leiding van boven, zodat het water van bovenaf kan worden aangevoerd.  

Naast deze manieren van aansluiten, zijn er ook diverse mogelijkheden met betrekking tot het instellen van de temperatuur. Dit kan door middel van een knop op de radiator zelf, waarmee de warmte wordt ingesteld. Maar sommige nieuwere radiatoren bieden ook de mogelijkheid om op afstand te bedienen, met behulp van een app op de telefoon bijvoorbeeld. Een groot voordeel hiervan is, dat je de radiator kan aandoen wanneer je naar huis komt. Je komt dan binnen in een warme badkamer. 

Waar kun je handdoekenradiatoren het best ophangen?

Een vereiste bij het ophangen van een badkamerradiator, is dat deze minimaal 10 centimeter van de vloer en 5 centimeter van de muur moet worden gemonteerd. Anders kan dit zorgen voor een beperkte circulatie en kan de warmte niet goed door de ruimte worden verspreid. 

Optimale plaatsen om de radiator op te hangen zijn bijvoorbeeld muren naast de douche, voor gebruiksgemak, of muren die veel ruimte hebben. Zo kan de warmte het best gelijkmatig verspreid worden. Verder hangt het af van de beschikbare ruimte in de badkamer op welke plek de verwarming het best gemonteerd kan worden.

Welke soort radiator past bij jouw badkamer?

De grootste verschillen tussen radiatoren zitten in de typen aansluitingen en de afmetingen. Maar er is ook variatie te vinden in de vorm van diverse kleuren. De meeste radiatoren zijn in zwart en wit te verkrijgen, twee kleuren die het meest voorkomen in badkamers en vaak het best matchen met de rest van het interieur. 

Maar met de opkomst van de kleur terra die steeds vaker terug te vinden is in alle ruimtes van het huis, zijn gouden handdoekradiatoren een perfecte toevoeging. Deze kleur past goed binnen de trends van 2022 en zal de badkamer nét dat extra beetje kleur geven. Wat voor soort badkamer je ook hebt, een radiator zal altijd een goede aanvulling zijn, zowel in praktisch gebruik als in stijl.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen