pinterest
Verschillende duo rolgordijnen

Verschillende duo rolgordijnen

De keuze voor raamdecoratie heeft een groot effect op de sfeer in een ruimte. Met name als de gordijnen gesloten zijn zul je dit merken, als het duo rolgordijnen betreft dan hebben ze in geopende toestand ook een bijzonder effect op het licht en de uitstraling van de kamer. Welke verschillen er zijn en de mogelijkheden die ze bieden leggen we uit op deze pagina.

Wat zijn duo rolgordijnen?

Laten we als eerste even in het kort uitleggen wat duo rolgordijnen precies zijn. Het betreft een unieke combinatie van rolgordijnen met jaloezieën. In plaats van één laag stof zijn er twee lagen die over elkaar heen kunnen schuiven. De lagen zijn verdeeld in stroken die meer of juist minder doorzichtig zijn. Door de lagen over elkaar heen te schuiven kun je invloed uitoefenen op het invallend licht. Uiteraard heb je ook meer controle over de privacy en inkijk. Duo rolgordijnen zijn zeer veelzijdig en staan prachtig in ieder vertrek van je woning.

Welke opties zijn er mogelijk?

Omdat je de lagen onafhankelijk van elkaar kunt verschuiven heb je direct al veel opties met duo rolgordijnen. Naast helemaal geopend en opgerold of helemaal naar beneden afgerold kun je de raamdecoratie halverwege openen of op een andere wijze de stroken over elkaar heen schuiven. Zo zijn er enorm veel opties om licht op de meest ideale wijze door te laten schijnen. 

Naast de instelmogelijkheden zijn er ook nog verschillende materialen waar je uit kunt kiezen die de ruimte direct een ander aanzicht geven. Daarnaast zijn er nog meerdere kleuren leverbaar die de ruimte mooi zullen complimenteren. Licht of donker? Denk hier niet te ‘licht’ over want een groot raamoppervlak betekent in de avond een groot gordijn oppervlak. Het verschil tussen een zeer donker gekleurd gordijn of juist een kleur die zeer licht is heeft dan een grote invloed op de sfeer in de kamer.

Tip: Het is mogelijk om de kleurstalen in de winkel te bekijken, je kunt ze ook gratis online bestellen. Dan weet je zeker dat jouw keuze op het scherm perfect zal staan in huis.

Hoe bedien je duo rolgordijnen?

Normaal gesproken zul je rolgordijnen met koordjes bedienen. Dat is praktisch maar niet iedereen vindt dit even mooi om te zien. Gelukkig zijn er betere oplossingen zoals elektrische raamdecoratie. Bekijk Somfy.nl voor alle mogelijkheden op het gebied van huisautomatisering. Werkt dit ook met duo rolgordijnen? Ja, dit werkt en het heeft nog een extra voordeel ten opzichte van andere gordijnen. Omdat er geen koordjes nodig zijn zul je ook geen gaatjes zien of andere oneffenheden die licht doorlaten.

Ook als je de ogen sluit

Naast het decoratieve aspect moeten we ook zeker de voordelen van duo rolgordijnen in de slaapkamer even benoemen. In combinatie met automatisch openen en sluiten zul je in de slaapkamer van optimaal comfort genieten. Zo kun je na zonsondergang automatisch de gordijnen laten sluiten. Met een verduisterend materiaal slaap je beter dan ooit tevoren. In de ochtend kun je ontwaken met het licht van buiten als de gordijnen automatisch openen. Zo bieden duo rolgordijnen in iedere ruimte unieke voordelen!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen