pinterest
Plafondlampen in de badkamer: tips en inspiratie

Plafondlampen in de badkamer: tips en inspiratie

Plafondlampen zijn een must voor in de badkamer. Het zorgt voor functioneel licht en beter zicht. Toch kan het best lastig zijn om de juiste badkamerverlichting te kiezen. Wij geven je daarom graag een aantal tips en wat inspiratie.

Tip: Verdiep je in de badkamerzones

Veiligheid staat altijd voorop. In een vochtige ruimte als de badkamer is het extra belangrijk om je hierin te verdiepen. In dit geval draait het om de badkamerzones. Dit zijn verschillende plekken in de badkamer met specifieke eisen voor de verlichting.

- Zone 0: Directe omgeving van een douche of bad. Aanbevolen IP-waarde: IPX8.

- Zone 1: Omgeving binnen 2,25 meter boven de douchebak of het bad. Bij een open douche ook de ruimte binnen 1,20 meter naast de douchebak. Aanbevolen IP-waarde: minimaal IPX5

- Zone 2: Omgeving tot 60 centimeter naast en 2,25 meter boven het bad of de douche. Aanbevolen IP-waarde: minimaal IPX4

- Zone 3: De omgeving tussen 60 centimeter en 3 meter naast het bad of de douche. Aanbevolen IP-waarde: minimaal IPX1

Tip: Verdiep je in de IP-waardes

De IP-waarde van een lamp staat altijd aangegeven op de verpakking. Deze informatie is heel belangrijk bij badkamerverlichting. Het slaat namelijk op de stof- en waterdichtheid van de lamp. Hoe hoger het tweede getal van de IP-waarde, hoe beter de lamp beschermd is. Verlichting met 0 als tweede cijfer is niet beschermd tegen water, een lamp met 4 als tweede cijfer is spatwaterdicht en een lamp met IP-waarde X8 is drukwaterdicht.

Inspiratie: simpel, klassiek of uitgesproken

Met de bovenstaande informatie kun je een verstandige keuze maken. Maar heb je ook al nagedacht over de stijl van de lampen? Bekijk de onderstaande inspiratiebeelden en check daarna meteen de badkamerverlichting van Directlampen.

Afbeelding

Met eenvoudige inbouwspots zit je altijd goed. Het is modern en het past bij elke stijl. Het neemt daarnaast geen ruimte in en het is eenvoudig schoon te houden. Bij twijfel zijn spotjes dus de beste keuze!

Afbeelding

De bovenstaande plafondlampen zijn een stuk klassieker. Het brengt duidelijk erg veel sfeer in de badkamer. Dit komt ook door het warme kleurgebruik. Tip: kies voor dimbaar licht om nog meer romantiek in de ruimte te brengen.

Afbeelding

Uitgesproken designs zijn vanzelfsprekend erg gedurfd. Het is dan ook niet voor iedereen geschikt. Opvallende plafondlampen staan vooral goed in een ruime badkamer met een hoog plafond. Wil je de lampen boven het vrijstaande bad plaatsen? Let dan heel goed op de IP-waardes. Het is ook belangrijk dat het materiaal van de lampenkap waterdicht is.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen