pinterest
Nieuwe badkamer: kosten, financieren en trends

Nieuwe badkamer: kosten, financieren en trends

Wil je een nieuwe badkamer laten plaatsen of je badkamer laten verbouwen? Laat je dan zo goed mogelijk informeren over de kosten die hierbij komen kijken, want het verbouwen van een badkamer kost flink wat geld. De uiteindelijke kosten zijn sterk afhankelijk van je wensen. In dit artikel lees je de gemiddelde kosten van een nieuwe badkamer.

Afbeelding

Gemiddelde kosten van een nieuwe badkamer

Een gemiddelde nieuwe badkamer kost zo’n € 6.000,-. Hierbij inbegrepen zijn een nieuwe vloer, wandbetegeling, toilet, wastafelmeubel en douche. De uiteindelijke kosten van een badkamer kunnen echter oplopen tot € 15.000,-, door leidingen te laten verleggen, zeer luxe materialen te gebruiken en extra’s zoals een vloerverwarming en jacuzzi toe te voegen. Vooral het leidingwerk kan hierbij in de papieren lopen, wanneer je bijvoorbeeld het bad of het toilet wilt verplaatsen of extra sanitair wilt toevoegen.

Badkamer volgens de laatste trends

De badkamer krijgt een steeds belangrijkere plek in het interieur. We brengen er dan ook graag tijd door om te ontspannen. Het is dus belangrijk dat ook de badkamer een plek is waar we ons thuis voelen, met een mooie inrichting die aansluit op onze woonwensen. Er zijn allerlei trends die hierop inspelen, van moderne vloeren tot badkamermeubels op maat. Zo kun je tegenwoordig naast keramische tegels ook kiezen voor een laminaatvloer in je badkamer. Een strakke inloopdouche met glazen wand staat prachtig in een modern badkamerinterieur. En door badkamermeubels op maat te maken benut je de ruimte niet alleen optimaal, ook zorgt het voor een extra luxe uitstraling.

Het financieren van je badkamer verbouwing

Wellicht heb je al wat gespaard omdat je de verbouwing van je badkamer al zag aankomen, maar wanneer je weinig of niet gespaard hebt is het afsluiten van een lening de moeite van het overwegen waard. Een badkamerverbouwing laat je niet iedere dag uitvoeren en het is dan ook aan te raden om dit in één keer goed te laten doen. Twijfel je over een nieuw ligbad, extra luxe accessoires of een badkamer gemaakt naar de laatste badkamertrends? Besef dan dat het later nogmaals veranderen van deze details duurder is dan de verbouwing in een keer goed aan te pakken.

Ook wanneer je nog niet genoeg gespaard hebt, maar je grote onvrede ondervindt aan je sterk verouderde badkamer kun je overwegen om een lening af te sluiten. Zeker wanneer je badkamer geen gezonde omgeving meer biedt door zaken als schimmelvorming. Doordat de meerwaarde op je woning na de verbouwing zal stijgen, is het een verstandige manier om je geld te beleggen. Het Nibud geeft meer tips over het betalen van een verbouwing.

Accessoires die jouw badkamer compleet maken

Is de financiering van je nieuwe badkamer geregeld, dan kun je deze vervolgens compleet maken met mooie accessoires. Denk er bijvoorbeeld over na om een regendouche

te laten plaatsen in plaats van een reguliere douche. Deze geeft je badkamer direct een luxe touch en tovert deze om in een wellnessruimte. Voor nog meer sfeer kun je ook kiezen voor indirecte verlichting naast de algemene verlichting. Andere sfeerbrengers zijn betonlook vloeren, luxe badlakens en houten accessoires.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen