pinterest
Geld lenen voor een badkamer? Bekijk deze tips

Geld lenen voor een badkamer? Bekijk deze tips

Van een nieuwe badkamer heb je oneindig veel plezier. Je gebruikt de badkamer immers iedere dag en telkens weer kun je genieten van bijvoorbeeld de comfortabele vloerverwarming of stortdouche die je eerder niet had. Toch is een nieuwe badkamer natuurlijk niet goedkoop. Geld lenen voor een badkamer is daarom een logische, veelgemaakte keuze. Lees gauw verder, dan krijg je enkele tips om verstandig te lenen voor je badkamer!

Afbeelding

Hier moet je op letten

Zoals beloofd krijg je enkele tips met betrekking tot geld lenen voor een badkamer. Je vindt deze hieronder.

  • Kijk uit met kopen op afbetaling

Bij sommige aanbieders kun je een badkamer op afbetaling kopen. Je gaat dan een overeenkomst aan met de verkoper waarbij je in termijnen voor je badkamer betaalt, inclusief de rente. Helaas ligt de rente hierbij vaak erg hoog, waardoor een lening al gauw voordeliger uitpakt. Let hier dus goed op. 

  • Vergelijk aanbieders

Zowel voor de badkamer als voor de lening zelf kan het lonen om de aanbieders met elkaar te vergelijken. In de eerste plaats doe je dat natuurlijk omdat je zeker wilt weten dat je zo voordelig mogelijk uit bent. Daarnaast zijn, zeker met betrekking tot leningen, de voorwaarden nooit helemaal hetzelfde. Sommigen passen daarom beter bij jouw specifieke situatie.

  • Houdt rekening met extra kosten

Wanneer je een bedrag leent om jouw nieuwe badkamer te realiseren is het belangrijk dat je rekening houdt met extra kosten. Met name wanneer de aanleg van jouw badkamer niet in de prijs van de verkoper is meegenomen. Er kan dan altijd iets gebeuren waardoor je een extra bedrag kwijt bent. Het zou zonde zijn wanneer je dit niet kunt betalen omdat je te weinig hebt geleend. Dan ben je wel rente aan het betalen maar duurt het nog een tijd voordat je van je nieuwe badkamer kunt genieten bijvoorbeeld!

  • Bekijk de mogelijkheden met betrekking tot korting

Bij persoonlijke leningen kun je in specifieke gevallen een korting krijgen wanneer je over een eigen huis met overwaarde beschikt. Vaak betaal je dan minder rente. Dit kan uiteindelijk erg voordelig zijn. Wanneer dit voor jou van toepassing is doe je er goed aan om je hierin te verdiepen.

  • Wees slim bij het kiezen van de looptijd

Jouw maandelijkse lasten vallen lager uit wanneer je voor een langere looptijd van de lening kiest. Uiteindelijk betaal je hier echter juist weer meer door, omdat je langer rente betaalt dan bij een kortere doorlooptijd. Je kunt dus het beste kijken welke maandlasten je goed kunt dragen en dan een zo kort mogelijke doorlooptijd kiezen die daarop aansluit.

Tijd voor de nieuwe badkamer!

Nadat je jouw badkamer hebt uitgezocht en deze met een gunstige lening hebt gefinancierd is het tijd om te genieten van jouw nieuwe badkamer. Heel veel succes!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen