pinterest
Elementen voor een stoere industriële badkamer

Elementen voor een stoere industriële badkamer

Wil je graag een stoere badkamer volgens de laatste trends? Dan is een industriële badkamer een geweldige keuze! In dit artikel vertellen we hoe je zelf een stoere en industriële sfeer kunt creëren. De volgende elementen mogen zeker niet ontbreken:

Afbeelding

Sobere kleuren als grijs en zwart

Bij de industriële stijl wordt vooral gebruik gemaakt van sobere kleuren. Denk aan grijs en zwart, maar ook aan verschillende bruintinten. In een kleine badkamer kun je prima kiezen voor een witte basis. Hierdoor lijkt de ruimte niet meteen zo klein en donker. Zorg er daarnaast voor dat er genoeg daglicht binnenkomt als je toch gaat voor donkere vloeren en muren.

Ruwe en stoere materialen

Je maakt het interieur interessant door te kiezen voor veel verschillende materialen. Ga bij deze stijl voor metaal, beton, hout (of houtlook) en steen. Dit kun je allemaal prachtig met elkaar combineren! Laat bijvoorbeeld een naadloze gietvloer leggen met de uitstraling van beton en combineer dit met een stoer badkamermeubel.

Robuuste badkamermeubels

Je kunt bij deze stijl zowel kiezen voor een modern badkamermeubel als voor een robuuste variant van hout. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, moet je wel altijd letten op het materiaalgebruik. De meeste badkamermeubels hebben een speciale toplaag of worden voorzien van een houtlook in plaats van echt hout. Op deze manier is het eenvoudig schoon te maken en kun je er lang plezier van hebben.

Afbeelding

Industriële badkamerverlichting

Een badkamer kan uiteraard niet zonder goede verlichting. Het is ten eerste erg belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. De lampen die je in de badkamer gebruikt moeten namelijk wel geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Dit kun je checken door te kijken naar de IP waardes. Verdiep je hier zeker even in! Daarna kun je aandacht besteden aan de look van de verlichting. Voor een stoer resultaat hang je een plafondlamp op met de uitstraling van een fabriekslamp. Een metalen wandlamp of een kleine draadlamp bij de wastafel is ook perfect voor een industriële badkamer. Kijk eens op de website van Directlampen voor meer opties en een groot assortiment aan badkamerverlichting.

Zwarte details

Een zwarte kraan, zwarte douchekop en zwarte accessoires – het past allemaal goed bij een stoere badkamer! Met meerdere donkere details kun je een frisse lichte ruimte al een industriële twist geven. Een complete make-over is soms dus helemaal niet nodig.

Glazen douchewand

Als er geen ruimte is voor een douche én een ligbad, dan kies je bij deze stijl alleen voor een ruime inloopdouche. Je laat de stoere vloer helemaal doorlopen en schermt de ruimte af met een glazen douchewand. Of nog beter: koop een glazen wand of deur met een frame van zwart metaal. Dat is pas echt industrieel!

Afbeelding

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen