pinterest
Lekker in bad

Lekker in bad

Afbeelding

Zo in het staartje van de winter beginnen we allemaal te snakken naar zon, warmte en lekker veel buiten zijn, maar helaas laat het weer het in het vroege voorjaar nog wel eens afweten. Wat doe je dan, als je botten koud zijn en je zo verlangt naar wat warmte op je huid? Lekker in bad, natuurlijk! 

Badderen is goed voor je

Er wordt steeds minder gebadderd in Nederland. Hoe dat komt? Misschien is het omdat in bad gaan tijd kost – je moet het bad natuurlijk laten vollopen, wat al even duurt, en daarna moet je erin gaan zitten en proberen te ontspannen. Een badje van 5 minuten, dat doet bijna niemand, terwijl 5 minuten douchen heel normaal is. We vinden het moeilijk om veel tijd uit te trekken voor self-careToch is badderen heel goed voor je.

Je slaapt er beter op

Dat zit zo: om lekker in slaap te kunnen vallen, moet je lichaamstemperatuur ’s avonds een beetje dalen. Daarom is het ’s zomers vaak ook lastig om in slaap te komen; de omgevingstemperatuur is dan zo hoog, dat het je lichaam niet lukt om genoeg af te koelen. Door voor het slapen een warm bad te nemen, zetten de bloedvaten in je huid uit. Als je er vervolgens uit stapt, raakt je lichaam snel warmte kwijt via de huid, met als gevolg dat je brein het sein krijgt om lekker te gaan slapen.

Je verbrandt calorieën in bad

Niet dat een bad hetzelfde met je doet als sporten, maar tijdens een uurtje in een goed warm bad verbrandt je lichaam wel ongeveer zoveel calorieën als met een half uur stevig wandelen. Dat komt omdat je lichaam hard moet werken om de interne lichaamstemperatuur op peil te houden. Dat is overigens ook zo bij een koud bad, maar daar word je over het algemeen toch een stuk minder gelukkig van.

Nog veel meer voordelen

The list goes on. Een bad werkt bloeddrukverlagend, reduceert de cortisol in je bloed, werkt ontstekingsremmend en verbetert je bloedsuikerspiegel. Het kan zelfs een beetje helpen tegen depressieve klachten. Dus draai die badkraan open en neem de tijd voor jezelf. Als je je schuldig voelt over zo lang ‘niks doen’, denk dan aan de lange lijst met gunstige effecten. Je bent het waard!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen