pinterest
Je badkamer een make over geven

Je badkamer een make over geven

Het voorjaar is een ideale periode om je woning een make-over te geven. Een van de belangrijkste ruimtes in huis is de badkamer. Een plek waar je comfortabel wilt kunnen douchen, baden en je in de ochtend wilt kunnen klaarmaken voor de komende (werk)dag. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel Nederlanders ervoor kiezen om hun badkamer in het voorjaar een opknapbeurt te geven.

Maar hoe kun je dit doen zonder dat de kosten te veel oplopen? Waar moet je precies op letten bij de make over? En hoe ga je efficiënt te werk om te zorgen voor het beste resultaat voor een zo scherp mogelijke prijs? Gebruik onze adviezen en tips en geef jouw badkamer in de lentetijd een nieuwe en frisse uitstraling!

Afbeelding

1. Kies voor een nieuwe wastafelkraan en/of douchekop

Een eenvoudige en betaalbare manier om de badkamer te renoveren en een modernere look te geven, is het aanpassen van de kranen en/of douchekop. Een ouderwetse of verroeste kraan dan wel douchekop maken van elke mooie badkamer een plek die vergane glorie uitstraalt.

De oude kraan vervangen en een moderne, eigentijdse en efficiënte kraan plaatsen tovert de badkamer direct om in een plek waar het goed toeven is. Kies voor een kraan plaatsen die strak en tijdloos is en uiteraard van een betrouwbaar merk is.

Naast de wastafel kraan vervangen kan een besparende douchekop het comfort in de badkamer aanzienlijk verhogen. 'Een besparende douchekop die het comfort verhoogt, kan dat wel? Daar komt toch juist minder water uit', denk je misschien. Dat klopt, maar dat een besparende douche ideaal is om op energie en water te besparen, hoeft zeker niet ten koste van het comfort te gaan. Zo zijn er vandaag de dag perfecte regendouchekoppen mét waterbesparing. Met dit soort douchekoppen kun je heerlijk douche, zonder overbodig veel water te verbruiken.

2. De badkamer visueel restylen

Een groeiend aantal woningeigenaren kiest ervoor om, naast de kraan vervangen en een moderne kraan plaatsen, ook de badkamer te behangen. Het behangen van de badkamer ligt gevoelsmatig niet direct voor de hand, maar is in Nederland steeds populairder aan het worden vanwege de diverse voordelen van badkamerbehang.

Ten eerste is er qua waterbestendig behang en vinylbehang enorm veel keuze qua kleuren en stijlen. Hierdoor kun je er alle kanten mee op en een jungle style, Scandinavische badkamer of juist een romantische badkamer mee creëren. En in de tweede plaats is de badkamer behangen een stuk goedkoper dan deze ruimte betegelen. Ten slotte bespaart badkamerbehang je een hoop tijd, omdat dit veel sneller gaat dan betegelen. Kortom: kiezen voor nieuw behang voor of in plaats van tegeltjes, is een goed idee voor een gave en voordelige make-over!

3. Een nieuwe spiegel kan wonderen doen

Een van de belangrijkste attributen in de badkamer die de uitstraling en sfeer bepaalt, is de badkamerspiegel. Door te kiezen voor een andere vorm - zoals rond, ovaal of hartvormig in plaats van vierkant of rechthoekig - kun je de sfeer in jouw badkamer wat luchtiger, vrolijker of romantischer maken. Het effect wordt nog versterkt als je kiest voor een spiegel met randverlichting. Door een led-strip rond de spiegel aan te brengen in sfeervolle kleuren als lichtblauw, lichtrood of een gelige teint, wordt jouw badkamer een plek war je nog liever komt dan voorheen al het geval was!

4. Vergeet een strak en hygiënisch toilet niet

Heb je een toilet in de badkamer? Dan is dat ook een onderdeel waaraan best aandacht besteed mag worden. Je badkamer kan nog zo mooi en modern zijn, maar als het toilet ouderwets of onpraktisch is, werpt dit toch een smet op het badkamerinterieur. Zorg er daarom voor dat je een praktisch en hygiënisch hangend toilet inbouwt. Dit type hangende toiletten is veel gemakkelijker schoon te houden dan de traditionele vaste toiletten met afvoer in de grond. Onder hangende toiletten kun je gemakkelijk met een zwabber komen en deze dus reinigen.

Daarnaast zien hangende toiletten er natuurlijk veel strakker en eigentijdser uit en hebben ze vaak meerdere spoelknoppen om te besparen op het waterverbruik. Met een hangend toilet van een goed merk sla je dus meerdere vliegen in één klap!

5. Ga voor praktisch badkamermeubilair

In een badkamer moet voldoende ruimte zijn om accessoires, handdoeken, shampoo en andere sanitaire benodigdheden in kwijt te kunnen. Een dubbele wasbak erg handig zijn als het 's ochtends druk is in de badkamer omdat je partner of je kind(eren) zich ook willen opfrissen.

Zorg er verder voor dat je met het meubilair de hoogte inwerkt. Kies voor hoge meubels die extra opbergruimte bieden. Zo gebruik je de beschikbare ruimte in de badkamer zo optimaal mogelijk!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen