pinterest
Meer sfeer in de badkamer door de juiste verlichting

Meer sfeer in de badkamer door de juiste verlichting

Bij het inrichten van de badkamer zul je niet zo gauw aan de verlichting denken. Dat terwijl badkamerverlichting juist belangrijk is om over na te denken bij de inrichting. Zonder de juiste verlichting is het namelijk lastig om alles goed te kunnen zien. Maar welke verlichting kun je nu het beste gebruiken voor de badkamer?

Soorten badkamerverlichting

Er bestaan drie verschillende soorten badkamerverlichting, namelijk: basisverlichting, taakverlichting en sfeerverlichting. De basisverlichting is de verlichting waarmee je de gehele badkamer goed verlicht. Dit kan één lamp zijn in het midden van de badkamer, maar ook bijvoorbeeld stijlvolle wandverlichting.
Met taakverlichting wordt de verlichting bedoeld waarmee je goed kunt zien wat je aan het doen bent. Bijvoorbeeld bij het scheren, of bij het aanbrengen van make-up. Dit soort verlichting wordt meestal opgehangen boven de badkamerspiegel.
Tot slot hebben we nog de sfeerverlichting. Met deze verlichting kun je sfeer creëren in de badkamer. Dit is vaak zachte verlichting, zodat je heerlijk kunt ontspannen wanneer je bijvoorbeeld in bad zit. Led verlichting is hiervoor ideaal, omdat dit erg fijn licht geeft. Met een led strip kun je ervoor zorgen dat de sfeerverlichting dimbaar is, zodat je deze kunt aanpassen naar aanleiding van je stemming. Daarnaast is led verlichting ook nog eens voordelig voor de energiekosten en makkelijk te installeren.

De beste plekken voor badkamerverlichting

Voordat je verlichting gaat kopen voor in de badkamer, is het essentieel om na te denken waar je de verlichting wilt plaatsen. Bedenk hierbij wat je allemaal in de badkamer doet en wat voor soort verlichting daarbij past.
Zoals eerder aangegeven, past sfeerverlichting heel goed wanneer je in de badkamer een bad hebt en hier veel gebruik van maakt. Maar sfeerverlichting is ook fijn voor wanneer je onder de douche staat. Leuk is om deze verlichting te gebruiken in combinatie met kaarsen, zodat je een extra sfeervolle ruimte kunt creëren.
Daarnaast is de badkamerspiegel een goede plek voor verlichting. We staan vaak voor de spiegel voor bijvoorbeeld het opdoen van make-up of bij het scheren, wat heel precies werk is. Dan willen we goed kunnen zien wat we aan het doen zijn. Hier is het belangrijk gebruik te maken van taakverlichting. Tegenwoordig zijn er gelukkig veel badkamerspiegels met al ingebouwde verlichting, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het kiezen van de taakverlichting. Maar een grote lamp boven de badkamerspiegel staat natuurlijk ook hartstikke mooi!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen