pinterest
De noodzaak van het ventileren van je badkamer

De noodzaak van het ventileren van je badkamer

Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid, de gladheid en de ventilatie in hun badkamer, zo blijkt uit een onderzoek van Grohe, niet het minst bekende merk uit de badkamerwereld. Tijdens het douchen en baden komt er veel vocht vrij. Waar blijft dat vocht? En is het gevaarlijk?

Schimmels vinden vocht heerlijk. Damp en condens vormen vochtplekken op en onder kastjes, op de radiator, op de muren en op de tegels. Ook ontstaan door vocht nare luchtjes en gladheid. Om dit alles tegen te gaan is het goed ventileren van de badkamer een noodzaak.

Schimmel

Je kunt de schimmelplekken natuurlijk gewoon weghalen en de badkamer steeds heel goed schoon houden, maar als je niet goed ventileert zullen die plekken steeds weer terugkomen. En steeds weer opnieuw hetzelfde doen vind je niet een van de leukste dingen. Je kunt je tijd wel beter gebruiken. Geef schimmel geen kans en installeer een goede badkamerventilator. Droog elke keer na het baden of douchen de badkamer goed en laat de ventilator verder zijn werk doen.

Droog

Het is verstandig om na het douchen de muren met een wissertje en handdoek droog te wrijven. Zo kunnen schimmels zich niet gaan nestelen. Ook de glazen douchewanden en spiegels zou je beter goed kunnen afdrogen, want hoe minder vocht, hoe minder je schimmels de kans geeft. Een goede ventilatie is noodzakelijk. Ramen open zetten klinkt leuk, maar dit is geen ventilatie. Daarom heeft het openzetten van een raam geen enkele invloed op de vochtigheidsgraad in de badkamer en zal het om die reden ook geen schimmelvorming weren. Instromende koude lucht neemt geen vocht op. Een badkamer ventilator is een beter idee en een goede oplossing tegen schimmelvorming. Badkamerventilatie zorgt voor een juiste afvoer van vocht en de perfecte aanvoer van frisse lucht. Met het gebruik van een douche ventilator houd je het klimaat in je badkamer gezond en veilig. Zorg dat schimmels zich niet meer kunnen vormen. Houd je badkamermeubels en douchewanden schoon en droog. Met een badkamerventilator plafond minimaliseer je de kans

Afbeelding

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen