pinterest
Hoe afkitten in je badkamer het beste werkt

Hoe afkitten in je badkamer het beste werkt

Een mooi, nieuw bad of nieuwe tegels op de muur: wat je ook vervangt in je badkamer, je ontkomt eigenlijk niet aan afkitten. Maar hoe doe je dit nu het beste zodat het resultaat ook na het afkitten mooi is?

Afbeelding

Voorbereiding

Voordat je de kitspuit ter hand neemt zal je eerst de eventuele oude kitresten moeten verwijderen. Dit kan je doen met een stanley mes of een plamuurmesje. Voor de overige restanten kan je een kitverwijderaar gebruiken. Is er een waas achtergebleven van cement? Maak dit eerst schoon. Daarna maak je alles even grondig schoon met een ontvetter, zodat de kit goed kan hechten.

Kies een goed product

Gebruik een kwalitatief goed merk kit, zodat je zeker weet dat het werkt. Je moet er immers niet aan denken dat het water toch vrij spel heeft en je plafond spontaan kringen gaat vertonen. Weer alles moeten slopen om alle euvel te kunnen verhelpen moet je toch niet willen! Kies voor een siliconenkit die geen weekmakers heeft en zowel tegen water en schimmel kan. Daarnaast kunnen sommige kits bij natuursteen voor vlekvorming zorgen. Probeer dus een kit te vinden die past bij het materiaal dat je gebruikt!

Afsnijden spuitmond en proefstukje

De spuitmond moet je afsnijden op de breedte die je nodig hebt! Met andere woorden: waar je de mond afknipt is afhankelijk van de breedte die je de kit gaat geven. Hierna spuit je even op bijvoorbeeld een stukje karton of ander restafval wat kit. Puur om gevoel te krijgen bij het kitten en eventuele startproblemen niet te hebben.

Afkitten

Dan komt het echte werk. Spuit de kit in de te kitten voeg. Let op dat allebei de kanten van de voeg goed contact maken met de kit. Uiteraard zal je de voeg volledig moeten vullen. De stand van de kitspuit kan invloed hebben op hoe diep de kit in de voeg komt. Let op dat dit dus goed gebeurt. Je kunt beter te veel kit erin spuiten, dan te weinig.

Na het afkitten

Een houten afwerkspatel is ideaal om de kitvoeg binnen een paar minuten af te werken. Overigens zijn hier ook kitmaatjes voor te koop. Daarna moet de kit een dag drogen. Als laatste natuurlijk alles weer even goed reinigen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen