pinterest
7 tips om je badkamer efficiënter te maken

7 tips om je badkamer efficiënter te maken

De badkamer is één van de belangrijkste ruimtes in huis. Hier was je jezelf, poets je je tanden en maak je je netjes. Bovendien kun je hier lekker ontspannen onder de douche of in bad. Maar ondanks dat de badkamer een belangrijke ruimte is, is het zelden een efficiënte ruimte. Dit zijn 7 tips om je badkamer een stuk efficiënter te maken.

Afbeelding

1. Kies voor een waterontharder

Je water ontharden is een ware zegen voor je badkamer. Het ontharde water bevat namelijk minder kalk. Dat is erg fijn voor bijvoorbeeld je wastafel en wc, omdat kalkaanslag ook de emaillering eronder kan aantasten. Verder is het veel beter voor je kranen en je douche, want ook aan de binnenkant zal er minder kalkaanslag komen. Als laatste is het fijn voor jezelf, want zo hoef je niet telkens overal de kalkvlekken weg te poetsen.

2. Vloerverwarming in de badkamer

Vloerverwarming is in de badkamer extra prettig. Je loopt hier vaker op blote voeten. Bovendien voelt de hele ruimte al snel aangenaam als de vloer verwarmd is. Vloerverwarming zorgt bovendien dat je geen radiator nodig hebt. Een radiator is in de badkamer extra kwetsbaar voor roest. Vloerverwarming is dus zeker een win-win!

3. Goede isolatie

De badkamer is vaak warmer dan de ruimtes eromheen. Daarom is goede isolatie van de badkamer erg belangrijk. Zelfs als de badkamer omgeven is door andere ruimtes is het goed om de muren te isoleren. Ook de vloer isoleren is in de badkamer een must om de ruimte comfortabel en droog te houden.

4. Mechanische ventilatie

Ventilatie is in een vochtige ruimte belangrijk, anders krijg je last van schimmel. Als je een raam open zet, raak je het vocht wel kwijt. Een nadeel is dat de ruimte daardoor ook erg koud kan worden in de winter. En in de zomer raak je door het raam te weinig vocht kwijt. Dus kies je beter voor mechanische ventilatie. Die zorgt ervoor dat de lucht veel sneller droogt en daarmee voorkom je op een efficiënte manier schimmel in de badkamer.

Afbeelding

5. Besparende douchekop 

Ouderwetse douchekoppen sturen het water rechtstreeks uit de slang door de gaatjes naar buiten. Daardoor gebruik je altijd een bepaalde hoeveelheid water per minuut. Uit onderzoek blijkt echter dat we ook met veel minder water even schoon worden. Daarom zijn er nu ook veel waterbesparende douchekoppen verkrijgbaar. Deze zetten het water onder druk en spuiten het dan pas door de gaatjes naar buiten. Daardoor heb je hetzelfde douche-gevoel, maar gebruik je veel minder water per minuut.

6. Regelbare verlichting

Het is erg prettig als de verlichting in de badkamer in te stellen is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lamp met een dimmer. Dan kun je het licht instellen op de felheid die je zelf wilt. Nog beter is het om te kiezen voor slimme verlichting, want die kun je nog veel nauwkeuriger instellen. Door het licht vervolgens aan te sluiten op een bewegingssensor, gaat de lamp automatisch aan en uit wanneer dat nodig is.

7. Ga voor zwevend

De badkamer schoonmaken is soms best lastig. Vooral de vloer kan een uitdaging zijn. Wil je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken? Dan kies je voor een zwevend toilet en zwevende badkamermeubels. Je kunt dan overal goed bij en met een dweil of een trekker kun je de vloer eenvoudig schoonmaken en drogen.

De badkamer kan vrij gemakkelijk efficiënter worden gemaakt. Een groot voordeel is dat efficiëntie ook zorgt voor meer comfort en gebruiksgemak. Zo bespaar je geld, kun je gemakkelijker schoonmaken én is de badkamer prettiger in gebruik.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen