pinterest
Badkamerverlichting: wat is populair en waar dien je precies op te letten?

Badkamerverlichting: wat is populair en waar dien je precies op te letten?

De badkamer is voor veel mensen de plek waar aan de dag begonnen wordt. Anderen sluiten de dag juist af in de badkamer, genietend van een warm bad of een verfrissende douche. Om de dag goed te beginnen en af te sluiten, moet de badkamer een fijne ruimte zijn om te verblijven! Probeer de badkamer enigszins aan te kleden met leuke accessoires, zoals een plantje, een paar bakjes om je haaraccessoires in te bewaren, een kaarsje, enzovoorts. Bekijk daarbij goed welke verlichting bij jouw badkamer past! In dit artikel zetten we de mogelijkheden voor je op een rijtje en lichten we uit, waarop je moet letten bij het maken van een keuze. 

Verschillende soorten lampen voor in de badkamer

Er zijn verschillende soorten lampen die je in een badkamer kunt gebruiken. Meest gebruikelijk zijn tegenwoordig badkamer spots. Met een verlaagd plafond creëer je daarbij een knusse sfeer in deze ruimte! In plaats van het hele plafond te verlagen, zou je ook een nisje kunnen creëren waarin je de spiegel hangt. Naast de inbouwspots voor de badkamer, zou je een vloer- of tafellamp kunnen gebruiken. Deze zet je bijvoorbeeld in het eerdergenoemde nisje neer of in de hoek van de badkamer. Het leuke aan deze lampen is dat je de kleur hiervan kunt laten veranderen. Let wel, dit geldt alleen wanneer je voor slimme verlichting van bijvoorbeeld Philips of IKEA kiest. 

Let op de warmte van het licht

Niet alleen de mogelijkheid om de kleur van de verlichting te veranderen is het bekijken waard. Let ook op de warmte hiervan! Kies je voor een helder wit licht, of ga je juist voor een iets warmere verlichting? Het voordeel van een iets warmere kleur is dat je niet direct wakker bent, wanneer je in de avond naar het toilet moet. Je zou kunnen overwegen gebruik te maken van een dimmer in de badkamer. Zo kun je de verlichting op een lagere intensiteit gebruiken in de avond, of wanneer je in de ochtend wakker probeert te worden.

Afbeelding 

Kijk naar de plek waar een lamp gebruikt kan worden

Kijk tot slot goed naar de plek waar een lamp gebruikt kan worden. Sommige lampen kun je boven de douche of het bad gebruiken. Voor andere lampen geldt dat deze enkel geschikt zijn voor de randen van de badkamer. Vaak vind je dit terug op de verpakking van de verlichting. De beste optie hierin is zone-1 verlichting met een IP-waarde van 45.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen