pinterest
Accu bouwlampen: de 3 grootste voordelen

Accu bouwlampen: de 3 grootste voordelen

Ga jij binnenkort je badkamer verbouwen en ben je op zoek naar lampen die je tijdens het klussen kunt gebruiken? Accu bouwlampen zijn dan zeer geschikt. In deze blog hebben we de drie grootste voordelen van deze lampen voor je op een rijtje gezet.

1. Grote flexibiliteit

Accu bouwlampen werken, zoals de naam natuurlijk al zegt, met een ingebouwde accu. Dit betekent dat je deze niet hoeft aan te sluiten aan een stopcontact, maar gewoon overal waar je maar wilt kunt neerzetten. Met een acculamp ben je dus superflexibel. Doordat de meeste bouwlampen voorzien zijn van een handig handvat en niet zo heel zwaar zijn neemje ze ook makkelijk mee tijdens je kluswerkzaamheden. Ga je nog iets in een andere kamer doen? Binnen een paar seconden heb je je lamp daar neergezet en kun je direct aan de slag gaan. Je kunt je accu bouwlamp daarnaast ook altijd neerzetten op een bouwlamp statief, zodat de lamp wat hoger staat.

Een ander voordeel van accu bouwlampen is dat je ze de hele tijd kunt blijven gebruiken, ook als de hoofdstop er tijdens het klussen uit is en er dus geen stroom is in huis. Er zijn lithium-ion accu’s die wel acht uur meegaan als ze volledig opgeladen zijn, zodat je hiermee een behoorlijke tijd vooruit kunt. Wat je natuurlijk ook altijd kunt doen is een extra accu aanschaffen, zodat je de accu in je bouwlamp in een paar seconden kunt vervangen als deze leeg is.

2. Stevigheid 

Accu bouwlampen zijn zeer stevig. De behuizing is vaak gemaakt van stofdicht materiaal, waardoor je deze ook kunt gebruiken tijdens het uitvoeren van werkzaamheden waarbij stof vrijkomt. Ga je bijvoorbeeld een muurtje slopen? Dan kun je de lamp gewoon laten staan. Ook handig: het materiaal is niet alleen stofdicht maar ook waterdicht. Ook als je dus last hebt van een lekkage of lekkende leidingen en de lucht in de ruimte daardoor vochtig is kun je met deze lamp aan de slag.

De behuizing van een accu bouwlamp kan bovendien wel tegen een stootje. Als je dus met zware onderdelen sjouwt en de lamp per ongeluk een tikje geeft is de kans klein dat deze direct stuk is.

3. Krachtige verlichting

Accu bouwlampen zijn zeer krachtig en verspreiden een extra grote hoeveelheid licht. Zo kun je hiermee alles wat je aan het doen bent supergoed zien, ook als het buiten of in de rest van het huis pikkedonker is. Er bestaan zelfs bouwlampen met een lichtopbrengst van 1.500 lumen. Ter vergelijking: een simpel peertje heeft vaak maar een lichtopbrengst van 150 lumen. Het licht van accu bouwlampen heeft bovendien een koud witte kleurtemperatuur, doet hierdoor denken aan helder daglicht en is daarom hét perfecte licht om allerlei werkzaamheden bij uit te voeren.

Gebruik bouwlampen dus bij het verbouwen van je badkamer omdat je hiermee flexibel bent, altijd kunt blijven doorwerken en genoeg verlichting hebt voor iedere klus.

Afbeelding

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen