pinterest
Het plafond in de badkamer schilderen

Het plafond in de badkamer schilderen

In de badkamer wordt veel gebruik gemaakt van tegels. Natuurstenen tegels, keramiektegels, tegels van PVC – er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Tegels op de vloer en wanden zijn namelijk vochtbestendig en erg onderhoudsvriendelijk. Maar als het op het plafond aankomt, blijft het bijna altijd bij een likje verf. Hoewel dit heel simpel klinkt, zijn er toch een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Hieronder lees je de belangrijkste aandachtspunten voor het schilderen van het plafond in je badkamer.

Kies een geschikte verf voor de badkamer

Het eerste punt is meteen een van de belangrijkste: zorg ervoor dat je gebruik maakt van de juiste verf. Niet iedere verfsoort is geschikt voor de badkamer. Kies om te beginnen voor een hoogwaardig verfmerk zoals Sikkens. Dan weet je zeker dat het resultaat mooi wordt. Kijk daarna naar de verschillende soorten en lees de eigenschappen goed door. Het is belangrijk dat de verf bestand is tegen vocht. Zoek een watergedragen binnenverf met goede dekking, hoge schrobklasse, hoog isolerend vermogen en met de gewenste finish. De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF verf heeft bijvoorbeeld een prachtig mat uiterlijk. Zelfs na het schrobben van het plafond zal de matte look behouden blijven.

Reinig het plafond

Voordat je begint met schilderen, moet je het plafond in de badkamer goed reinigen. Dit kan met een mild reinigingsmiddel, een borstel of spons en een schone doek. Laat het plafond daarna goed drogen.

Maak eventueel gebruik van een primer

Is het plafond nieuw en nog nooit eerder geschilderd? Breng dan eerst een goede primer aan. Deze voorstrijk zorgt ervoor dat de verf beter hecht en langer mooi blijft. Ook voor watergedragen voorstrijkmiddelen is Sikkens een goede keuze. Kijk hiervoor naar het uitgebreide assortiment op verf.nl. 

Dek en plak zorgvuldig af

Neem de tijd om kozijnen, lampen, randen en hoekjes nauwkeurig af te plakken met tape. Maak altijd gebruik van afplaktape van hoge kwaliteit. Deze zal geen lijmresten achterlaten en niet snel scheuren. Vergeet niet om de tape te verwijderen als de verf nog nat is. Op deze manier krijg je een strak resultaat. Dek daarnaast de vloer, badkamermeubels en het sanitair af met folie of doeken.

Zorg voor een stevige ladder of kamersteiger

Vaak is het handig om gebruik te maken van een ladder of kamersteiger. Check altijd of het stevig genoeg is en helemaal stabiel op de grond staat. Met zo’n simpele check kun je nare ongelukken voorkomen. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen