pinterest
Hoe kies je de juiste badkamer tegels?

Hoe kies je de juiste badkamer tegels?

Wanneer je aan de slag gaat met het renoveren van de badkamer, zijn de tegels die je kiest voor de wand en vloer een van de belangrijkste keuzes die je zult moeten maken. Tegels zullen al heel gauw hetgene zijn dat de complete stijl van de badkamer bepaalt. 

Er zijn een hoop verschillende tegels als je kijkt naar kleur, textuur, grootte en materiaal. Maar hoe maak je nou de keuze tussen al deze mogelijkheden voor de perfecte tegelvloer?

Bepaal wat voor woonstijl je wilt bereiken

Voordat je je stort op alle kleine details zoals de afmeting van de tegel en de afwerking van de facetrand ervan, is het goed om te weten wat je mooi vind. Het is vaak een goed idee om een badkamerstijl te kiezen die goed past bij je huidige woonstijl. 

Er zijn een tal van inspiratie platformen zoals Pinterest waar je tussen heel veel foto’s kunt vergelijken wat je mooi vindt, en wat juist niet. Zoek bijvoorbeeld eens naar verschillende badkamers met een industriële woonstijl of juist een klassieke woonstijl om te kijken wat voor tegels er gebruikt worden. Maak vervolgens een lijstje met alle opties die je leuk vind.

Doe ook eens onderzoek naar de laatste trends. Eén van de tegelsoorten die op het moment erg populair is zijn houtlook tegels. Deze keramische tegels hebben de kleur en textuur van hout, zonder in te leveren op de waterdichte kenmerken van een tegel. Hout in de badkamer zal door al het vocht al snel uitzetten en gaan werken. Iets dat je wilt voorkomen.

Hoe groot is de badkamer?

Als je hebt besloten welke stijl je mooi vindt, zul je goed naar je eigen ruimte moeten kijken om te zien wat daar het beste bij past. Heb je bijvoorbeeld een redelijk kleine badkamer, dan kun je deze groter laten lijken door gebruik te maken van grotere tegels (groter dan 30cm bij 30 cm). Hierdoor heb je minder voegen en dus minder ruimte dat optisch ‘verloren’ gaat. 

Zoek advies van een specialist

Alle opties kunnen soms een beetje overweldigend zijn. Wanneer je er even niet uitkomt en met vragen zit, dan is het altijd een goed idee om in gesprek te gaan met een specialist. Bij de meeste badkamerzaken hebben ze interieuradviseurs die dagelijks badkamers ontwerpen en als de beste weten welke tegels goed passen bij een bepaalde stijl en interieur. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen