pinterest
Geef je badkamer een upgrade met deze tips

Geef je badkamer een upgrade met deze tips

Kijk je al een tijdje tegen dezelfde badkamer aan en is het tijd voor wat anders? Dan is een upgrade van die belangrijke ruimte een heel goed idee. Het is afhankelijk van de ruimte en wensen die je hebt, hoe je de verbouwing wilt uitvoeren. In dit artikel hopen we je te inspireren met diverse tips voor het aanpakken van je badkamer.

Bepaal je focus: bad of douche

In de meeste huishoudens is er een duidelijke voorkeur voor óf een bad óf een douche. Houd hier rekening mee als je voor de badkamer aanpakt. Zo voorkom je halfslachtige oplossingen zoals een douchekop boven een badkuip. Focus is belangrijk in dit geval, want alleen op die manier kun je het helemaal perfect naar wens maken. Het milieu wordt tegenwoordig ook steeds belangrijker in de keuze tussen een bad of een douche. 

Als je de focus hebt bepaald, is het tijd om een model te kiezen. Er zijn allerlei baden te koop, van heel functionele tot heel luxe varianten. Net zoals er verschillende soorten douchecabines en -systemen zijn. Zelfs helemaal rondom douchen, inclusief massagestralen, alles kan. Als je weet wat je voorkeur heeft, wordt de keuze een stuk gemakkelijker.

Kies voor een modulair badkamermeubel

Veel mensen denken vooral aan het bad of aan de doucheruimte zodra ze de badkamer willen aanpakken. Of aan die mooie designradiator of die prachtige tegels. Maar vergeet ook je badkamermeubel niet! Er zijn diverse modulaire varianten beschikbaar, waarbij je verschillende onderdelen en afwerkingen met elkaar kunt combineren. 

Je kunt alle kanten op als je kiest voor een modulair badkamermeubel. Denk aan een onderkast of kolomkast in combinatie met een open frame. Of ga voor een ronde, ovale of vierkante waskom met een speelse buitenkant en gladde binnenkant. Mix & match totdat je uiteindelijk je perfecte design vindt.

Een badkamer voor elk budget

Een tip als je een nieuwe badkamer wilt aanschaffen is om vooraf het maximale budget te bepalen. Je zult niet de eerste zijn die in de showroom wordt verleid door een verkoper om toch die net duurdere badkamer aan te schaffen. Doe vooraf een online research en bezoek  vooral een aantal badkamerwinkels zodat je een goede vergelijking kan maken. 

Heb je eigenlijk niet genoeg geld beschikbaar, maar wil je nu wél met een bepaalde badkamer aan de slag? Dan is een lening afsluiten een optie. Daarbij kun je online de maandlasten voor je lening berekenen, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Zorg dat de voorwaarden je bevallen en maak een goede aflossingsstrategie. Dan weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van je gloednieuwe badkamer. 

Afbeelding

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen