pinterest
Goud: de trendkleur van het moment

Goud: de trendkleur van het moment

Als je de woonblogs en magazines in de gaten houdt, kom je tot één conclusie. Goud is dé trendkleur van dit moment voor badkamers. Voortkomend uit de trend van metallic kleuren als champagne en brons, voert goud op dit moment de boventoon. Deze glanzende kleuren geven op zich al een stijlvolle en elegante look aan je badkamer. Goud is daarvan de meest uitgesproken en gedurfde keuze. Daar komt bij dat goud met zowel met lichte als donkere kleuren te combineren is. 

Afbeelding

Combineer goud met donkere kleuren

Het is een beetje gewaagd, maar het is zeker het overwegen waard om goud en zwart te combineren in je badkamer. Het gaat dan om zwarte tegels en zwart meubilair met goudkleurige accenten. Deze accenten worden gelegd door de kranen, verlichting en handvaten. Het resultaat is absoluut chique te noemen. Het donker biedt een sfeer van geborgenheid en de goudkleurige elementen stelen de show. Het is natuurlijk niet per se nodig om in zijn geheel mee te gaan in dit idee. De muren en vloer kun je ook in hun oorspronkelijke lichte kleur laten.

Groen een kans geven

Een ander goed idee is om het goud met de andere trendkleur van dit moment te combineren: groen! Dit door de wand en tegels een verfbeurt te geven en eventueel een mooie kamerplant als Vrouwentong of wat varens een kans te bieden. Dit zijn planten die goed om kunnen gaan met een hoge luchtvochtigheid. Planten in de badkamer geven een vleugje zachtheid aan de ruimte waar je rust en ontspanning zoekt. Het goud en het levende groen houden elkaar perfect in balans.

Goudkleurige eyecatchers

Je badkamer een nieuwe, frisse look geven, hoeft geen ingrijpende operatie te zijn. Om mee te gaan met de huidige goudkoorts is het vervangen van een aantal badkamerelementen soms al genoeg. Een gouden badkamerspiegel trekt op zichzelf al veel aandacht naar zich toe. Gecombineerd met een stijlvolle messing of gouden wastafelkraan en douchekop heb je een hele luxueuze uitstraling. Kies je voor de glanzende of de matte uitvoering? Dat is puur een kwestie van smaak en geen van beide keuzen doet af aan de retro-chique flair van het totaalplaatje.

Bijpassende handdoeken

We hebben het tot nu toe voornamelijk over de hardware van je badkamer gehad. Maar in de badkamer mag de software ook niet ontbreken. Wat dacht je van mooie goudkleurige handdoeken om jouw designkeuzes te ondersteunen? Dat de handdoeken zacht zijn en je jezelf er weldadig mee afdroogt is natuurlijk waar je als eerste op let. Maar het is ook goed om eens de details van een handdoek in ogenschouw te nemen. Een zware handdoek heeft vaak meer absorptievermogen terwijl hij toch zacht en soepel aanvoelt. Kies je voor effen of vind je een streepjesmotief mooi? Goud biedt zoveel nieuwe inspiratie om je badkamer eens een grondige make-over te geven.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen