pinterest
Geld lenen voor badkamerverbouwing: de mogelijkheden

Geld lenen voor badkamerverbouwing: de mogelijkheden

Afbeelding

Wil je je badkamer verbouwen, maar kun je dit niet bekostigen met je spaargeld? Of zit je al midden in de verbouwing en ontdek je dat deze toch wat meer kost dan je dacht? Dan kun je ervoor kiezen om een lening af te sluiten om je nieuwe badkamer te financieren. Wij vertellen je wat de verschillende mogelijkheden zijn voor het afsluiten van een lening.

Persoonlijke lening

Je kunt een persoonlijke lening afsluiten voor de verbouwing. Bij deze lening zijn de looptijd en de rente van tevoren vastgesteld. Je krijgt het bedrag dat je leent in één keer uitbetaald en vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag terug. Met een persoonlijke lening heb je dus veel zekerheid.

Doorlopend krediet

Ook kun je kiezen voor een doorlopend krediet. De looptijd en de rente zijn bij deze lening variabel. Je kunt lenen tot een afgesproken kredietlimiet, en het afgeloste bedrag kun je weer opnieuw lenen. Je bepaalt zelf wanneer je (een gedeelte van) de lening wilt aflossen. Het doorlopend krediet is dus een flexibele lening.

Keuze type lening

Wil je weten welke lening het best bij jou past? Beide type leningen hebben hun voor- en nadelen. Weet je al hoeveel de badkamerverbouwing gaat kosten? Dan heb je met een persoonlijke lening wat meer zekerheid. Niet alleen staan de rente en het aflosbedrag per maand vast, ook kun je de rente voor deze lening aftrekken van de belasting, omdat je het geld aan je huis besteedt. Een nadeel is dat je een boete krijgt als je vervroegd aflost.

Een doorlopend krediet is handig als je nog niet weet hoeveel geld je kwijt zult zijn. Je hebt met deze lening meer flexibiliteit en je kunt zonder problemen vervroegd aflossen. De rente voor een doorlopend krediet is helaas niet aftrekbaar.

Bedrag dat je kunt lenen

Je kunt minimaal 2.500 euro lenen en maximaal 75.000. Hoeveel geld je precies kunt lenen, hangt af van je persoonlijke situatie. Zo wordt er gekeken naar je woonsituatie, inkomen, en dienstverband.

Daarnaast controleert de kredietverstrekker altijd in de Bureau Krediet Registratie (BKR) of je nog leningen open hebt staan. Is dat het geval, dan kun je waarschijnlijk minder lenen. En heb je een negatieve BKR-registratie, omdat je bijvoorbeeld een betalingsachterstand hebt, dan kan het zijn dat je aanvraag voor een nieuwe lening geweigerd wordt.

Leningen vergelijken

Het is verstandig om altijd verschillende leningen met elkaar te vergelijken. De voorwaarden zijn namelijk niet bij alle leningen hetzelfde. En ook belangrijk: geld lenen kost geld. Ook de rentepercentages verschillen per lening en per aanbieder. Door leningen te vergelijken kom je er gemakkelijk achter welke aanbieder jou de laagste rente biedt.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen