pinterest
Fijn douchen in een cabine

Fijn douchen in een cabine

Je hebt de keuze uit verschillende soorten douches, zoals een douchecabine, een inloopdouche en een douchebak met of zonder scheidingswand. Ook is er nog de mogelijkheid voor een combinatie van bad en douche. Keuze genoeg dus voor de badkamer.

Douchebak

Een douchebak is de meest goedkope versie. Er is meestal wel een scheidingswand nodig. Een douchebak is daarnaast simpel schoon te houden in vergelijking met de andere douches. Bij een inloopdouche is naast een scheidingswand een goede afvoer nodig. Een douchecabine is een afgesloten ruimte in een badkamer. Een douchecabine bestaat vaak uit zijwanden en een deur waardoor de doucheruimte wordt afgesloten. Meestal wordt een douchecabine geplaatst in een hoek zodat het mooi aansluit in de badkamer.

Douchecabine

De douchecabine is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Een vierkante douchecabine zorgt voor een strak en modern uiterlijk. Een douchecabine met een ronde vorm heeft een klassieke stijl. Andere vormen zijn ook mogelijk zoals kwartrond of een vijfhoek. De afmetingen van een cabine variëren vanaf 70 tot 120 cm. Een prettige afmeting is 90 bij 90 cm. Daarnaast zijn douchecabines op allerlei manieren in te richten, van basic tot luxe zoals bijvoorbeeld een massagedouche, een stoomcabine of zelfs een douche met ingebouwde radio.

Let erop dat de douchecabine in jouw badkamer past. Ook de binnenruimte van de cabine is belangrijk. Een te kleine douchecabine doet afbreuk aan het comfort. Heb je een vrij kleine badkamer en ben je bang dat er te weinig loopruimte overblijft na het plaatsen van een douchecabine? Kies dan voor een kwartronde douchecabine of een cabine met een schuifdeur. Je hebt dan geen last van een openslaande deur en dat bespaart ruimte.

Montage

Een douchecabine kopen betekent ook kosten voor de montage. Naast het materiaal heeft de montage invloed op de totaalprijs van een nieuwe douche. De montage is het verleggen of plaatsen van afvoer en leidingen en het inmeten en installeren van de douche. Ook accessoires zoals een thermostaatkraan of doucherekjes zijn prijzig. Een erg nuttig artikel is een goede raamwisser. Daarmee verwijdert u na elke douchebeurt eenvoudig het water van het glas. De douchecabine blijft dan mooi zonder dat vuil en kalkresten zich hechten aan het glas. Een aanrader!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen