Deze accessoires geven jouw badkamer een luxe uitstraling

Natuurlijke kleuren, sfeervolle verlichting én heerlijke geuren. Al je zintuigen worden geprikkeld en je komt meteen tot rust bij een mooie luxe badkamer. Zou je ook zo graag het gevoel willen hebben alsof je je in een luxe spa begeeft, zodra je jouw eigen badkamer inloopt? Het kan heel makkelijk geregeld worden. Je hoeft echt geen grote verbouwing te ondergaan of duizenden euro’s uit te geven. Deze accessoires geven jouw badkamer een luxe uitstraling!

Voeg meer hout toe aan je badkamer

Door hout te gebruiken in je badkamer, creëer je een sfeervolle en unieke uitstraling. Er zijn verschillende soorten hout die je kan gebruiken in de badkamer, in verschillende kleuren en afwerkingen. Als je hout gaat toevoegen aan je badkamer, is het belangrijk dat het hout vochtbestendig is. Tropisch hardhout is een geschikte houtsoort om mee te werken in ruimtes waar het snel vochtig wordt, zoals een badkamer. Je kan een mooie houten scherm maken van latjes of een gehele lattenwand. Dit geeft je badkamer een stijlvolle en warme uitstraling én het is makkelijk om zelf te maken. Een lattenwand is een hele mooie wanddecoratie, die een mooie toevoeging kan zijn aan je badkamer.

Vind je de lattenwand iets te hoog gegrepen en wil je het hout iets subtieler inbrengen door middel van kleine accessoires? Plaats een mooie houten trap in de badkamer en gebruik het als elegant handdoekenrek. Of kies ervoor om een chique houten zeep dispenser met bijpassende opbergbakjes neer te zetten. Door de accessoires in dezelfde stijl te matchen, ziet het er strak uit en oogt het veel minder druk. Je creëert daardoor een rustgevende sfeer. Met hout in je badkamer zorg je écht voor het ultieme zen gevoel.

Een ronde spiegel met verlichting

Hang boven je wastafel een grote ronde spiegel. Want ronde vormen in de badkamer breken de ruimte en zorgen voor een mooi en dynamisch geheel. Er zijn veel ronde spiegels te vinden met ingebouwde verlichting erachter. Dat geeft een prachtig plaatje en een spiegel met sfeervolle verlichting erachter, die je ook nog eens helemaal zelf kan instellen ademt luxe natuurlijk! Het is het pronkstuk van de badkamer. Een spiegel met verlichting is duurder dan een normale spiegel, maar voor wat het doet met de ruimte is het de investering wel waard.

Voor een iets goedkoper alternatief kun je denken aan het plaatsen van led strips achter de spiegel. Deze kun je dan niet via de spiegel verstellen, maar heeft wel hetzelfde effect. Zorg er bij het uitzoeken van de spiegel voor dat hij geen brede rand heeft. Dat zou namelijk het effect van het licht wegnemen.

Mooie opgerolde handdoeken

Handdoeken in verschillende maten, kleuren en met allerlei prints erop zijn natuurlijk prima, mits je ze netjes kan opbergen in de kast. Wil je écht dat luxe gevoel en het ultieme spa effect creëren? Zorg dan voor handdoeken van goede kwaliteit, in een donkere kleur of lichte, natuurlijke kleur zoals taupe of beige. Je kan de handdoeken heel simpel en strak oprollen en ze vervolgens in een mooi open kastje etaleren. Of in je wastafelmeubel natuurlijk, net als in een hotel. Echte luxe dus! 

Geurstokjes op een planchet

Dat luxe gevoel creëer je natuurlijk niet alleen maar door de dingen die je zichtbaar zijn. Het gaat erom dat al je zintuigen geprikkeld worden. Zo geeft bijvoorbeeld vloerverwarming in de badkamer hét ultieme luxegevoel! Maar vloerverwarming kan wel weer vrij prijzig zijn en veel werk om aan te leggen. 

Een ander zintuig dat je wel makkelijk kunt prikkelen is geur. Zorg er daarom altijd voor dat jouw favoriete geur in de badkamer hangt. Dit kun je doen door middel van geurstokjes te plaatsen op een mooi planchet op het wastafelmeubel bijvoorbeeld.

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen