pinterest
De beste wastafelkranen

De beste wastafelkranen

Afbeelding

De wastafel is erg belangrijk in onze badkamer of slaapkamer. Bedenk jezelf immers maar eens waar je deze voor gebruikt. Voor vrijwel alle handelingen om jezelf te verzorgen, heb je de wastafel nodig. Wanneer je door een verbouwing een nieuwe wastafel krijgt, is het ook belangrijk dat je voor de juiste wastafelkraan kiest. Wastafelkranen zijn beschikbaar in ontzettend veel verschillende soorten en maten zodat het lastig kiezen is. Waar let je op het bij kiezen van zo'n kraan en wat is de beste keuze?

Lengte van de hals

De lengte van de hals van de kraan kan behoorlijk verschillen. Sommige kranen hebben een ongekend lange hals, terwijl andere wastafelkranen juist over een erg korte beschikken. Wat het beste is, hangt sterk af van de wijze waarop je de kraan gebruikt. Wil je bijvoorbeeld regelmatig iets onder de kraan zetten? Kies dan voor een kraan met een korte hals. Wanneer je dat niet noodzakelijk vindt en je jezelf juist altijd ergert aan het spetteren van een wastafelkraan, is het verstandig om juist voor een lange hals te kiezen.

Handgrepen en bevestiging

Het volgende verschil zit hem in het aantal handgrepen. Er zijn kranen zonder handgrepen die werken door middel van een sensor. Luxe en makkelijk uiteraard. Andere kranen hebben dan juist weer één handgreep om de kraan open te draaien. Wanneer wastafelkranen beschikken over zowel warm als koud water is er echter meestal sprake van twee handgrepen. Nog een ander verschil is de wijze waarop de wastafelkraam bevestigd wordt. Dit kan op de wastafel zelf, de wastafelonderkast of aan de muur. Voor de stevigheid is het verstandig om voor de muur te kiezen, al kan dat met een eventuele lekkage juist weer meer schade aanrichten.

Soort greep

Er zijn verschillende manieren om de kraan open te kunnen draaien. Bijvoorbeeld door te draaien, te trekken, de te drukken of te klikken. Welke je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van wat jij en je medebewoners het fijnste vinden. Overigens kun je de kraan ook greeploos bedienen door middel van bijvoorbeeld een sensor. Dit is wellicht iets duurder, maar het verhoogt de comfort. Bovendien is het erg hygiënisch omdat je simpelweg de kraan niet hoeft aan te raken.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen