pinterest
De badkamer laten stucen door een stukadoor

De badkamer laten stucen door een stukadoor

Bij het verbouwen van een badkamer komt veel kijken. Vaak komt eerst het leukste deel. Uitzoeken wat voor badkamer je wilt. Je kunt een complete badkamer vervangen. Tegenwoordig is het renoveren van de badkamer ook populair. Duurzaam en goedkoper voor de portemonnee. Het is verstandig om een stukadoor het stucwerk te laten doen. Deze investering betaalt zich dubbel en dwars uit. Denk aan strakke muren en kwaliteitswerk.

Over tegels heen stucen

In veel badkamers kiezen mensen ervoor om de kosten te besparen. Zo kunnen tegels vervangen worden door nieuwe. Grote tegels geven een ruimtelijk effect. Vooral in kleine badkamers kan dit de ruimte zo groter laten lijken. Wil je de verbouwing minder groot aanpakken? Dan kun je in de meeste gevallen ook over de tegels heen laten stucen. Je laat de oude tegels dan zitten. Een stukadoor weet precies hoeveel lagen stuc er nodig zijn om een stevig en glad resultaat te krijgen.

Strakke muren in de badkamer

Een stukadoor maakt iedere muur in de badkamer strak. Of je in een relatief nieuw huis of herenhuis uit de vorige eeuw woont.. Deze vakman weet met elke wand wel raad. Hobby klussers schakelen toch een stukadoor in voor de badkamer. Dit omdat het zo’n nauwkeurig en fysiek zwaar werk is, dat ze de investering er graag voor over hebben.

Geef schimmel geen kans

Schimmels ontstaan in vochtige ruimtes. Je vindt ze daarom vaak in badkamers. Naast dat het er vies uitziet, is het ook gevaarlijk voor de gezondheid. Belangrijk dus om schimmelvorming zo min mogelijk kans te geven. Laat gestucte oppervlaktes altijd goed drogen. Een muur die na het stucen niet voldoende droogtijd heeft gehad, is een voedingsbodem voor schimmels. Verder is een goede ventilatie van de badkamer erg belangrijk. Investeer in een afzuigsysteem en zet ook met regelmaat een raampje open.

Stukadoor gezocht

Hoe is een goede stukadoor nu te vinden? Ga voor stukadoor gezocht enkel met een vakman in zee. Het liefste één die meerdere recensies op de naam heeft staan. Ook het opvragen van meerdere offertes kan prettig werken. Zo kunnen kosten en tijd ingeschat worden. Dit draagt allemaal bij aan de voorbereiding. En is je nieuwe badkamer klaar? Vergeet dan de details niet toe te voegen!

Fleur je badkamer op

De details doen er toe in de badkamer. De kleur van de handdoeken, de mandjes waarin toiletbenodigdheden staan en de plant in de hoek. Creëer je eigen welness ervaring thuis. Waar je zo vaak gebruik van kunt maken als je wilt. Heb jij al in je hoofd wat je de vakman in de badkamer laat aanpakken?

Afbeelding

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen