pinterest
Tegelvloeren hoeven niet in elke badkamer geplaatst te worden

Tegelvloeren hoeven niet in elke badkamer geplaatst te worden

Laminaat, steen, tapijt of vinyl: het kan soms lastig zijn om te bepalen welke vloer je aanlegt in bepaalde ruimtes van je woning. De kleur, het materiaal en kosten kunnen een grote rol spelen in de definitieve keuze. Zo wordt in badkamers vaak gekozen voor tegelvloeren. Toch zijn er ook uitzonderingen op de ‘tegel’.  

Een goede vloerkeuze is afhankelijk van een aantal factoren en in werkelijkheid is het helemaal niet zo zwartwit. Lees hieronder op welke manier jij jouw badkamer kunt renoveren zonder het gebruik van tegels. 

Veelvoorkomende vloeren

Wanneer er wordt gekozen voor een nieuwe vloer, spreken we vaak over twee mogelijkheden: een zachte of harde ondergrond. Zachte vloeren komen in allerlei soorten kleuren en maten. Tapijt is de meest voorkomende zachte vloer en over het algemeen niet erg duur. Toch wordt er steeds vaker gekozen voor harde vloerbekleding. Het is namelijk makkelijker schoon te houden en op een harde vloer kan op sommige plekken alsnog tapijt worden neergelegd. Andersom kan dat niet. 

Verschillende ruimtes

De ideale vloerkeuze is misschien wel het meest afhankelijk van de ruimte waarin hij moet worden gelegd. Zo zal je niet snel een tapijt of houten vloer tegenkomen in de badkamer. Tapijt droogt namelijk langzaam op en vloeren van hout kunnen snel rotten in vochtige kamers. De meesten kiezen daarom voor tegelvloeren. Daar hoopt zich minder snel schimmel op waardoor de kwaliteit langer goed blijft. Toch is niet elke tegelvloer geschikt voor natte ruimtes. In de voegen van de tegels kan zich wél schimmel opbouwen. Een andere vloeroptie is laminaat. Houten vloeren kunnen namelijk perfect geplaatst worden in badkamers mits de nodige voorzorgen. Zo moet het hout waterbestendig zijn en mogen er na contact met water geen vlekken achterblijven.  

Ook parket kan een goede optie zijn voor de badkamer. Parket zorgt al snel voor een warme sfeer, in tegenstelling tot tegelvloeren. Ideale parketvloeren zijn onder andere doussie en bamboe, maar ook eik staat erg mooi in de badkamer. Parket en laminaat is overigens erg duurzaam. Iets waar steeds meer mensen waarde aan hechten bij het inrichten van hun woning. Laminaat en parket zijn over het algemeen prijziger dan normaal hout. Dit kan iets zijn om over na te denken tijdens het kopen van laminaat- of parketvloeren.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen