pinterest
Badkamertrends 2022: natuurlijk, well-beïng en duurzaam

Badkamertrends 2022: natuurlijk, well-beïng en duurzaam

Afbeelding

Waar een paar jaar geleden de badkamer vooral als doel had om je te wassen en tanden te poetsen, is dit de afgelopen jaren veranderd naar de meest rustgevende plek in huis. In 2022 doen we daar nog een schep bovenop. 

Home-Spa

De badkamer in 2022 draait om rust en sereniteit. Het is dé centrale plek waar je in de ochtend je dag begint en na een drukke dag kunt terugtrekken. Even heerlijk ontspannen tijdens het douchen? Kies dan voor een grote regendouche. De brede straal is als een weldaad voor je lichaam. Liever liggen en relaxen? Dan is een (bubbel)bad de beste oplossing. Mocht je voldoende ruimte hebben, dan is een vrijstaand bad geweldig! Steeds meer merken, waaronder Duravit, hebben een breed assortiment vrijstaande baden. Van grote baden tot kleine vrijstaande baden (160 cm lang), geschikte voor kleinere badkamers.

Afbeelding

Lees ook: Vrijstaande baden. Welk bad past bij jou?

Aardse kleuren

Aardetinten zoals bruin, zand, terracotta, beige en taupe zijn dé trendkleuren voor de badkamer in 2022. Deze basiskleuren zijn eenvoudig te combineren met natuurlijke materialen en geven een rustige sfeer aan de badkamer. Vul de aardetinten aan met groen. Van licht tot donker: alle tinten groen zijn goed. Laat de kleur terugkomen door planten in de badkamer te zetten. Naast het decoratieve aspect verbeteren planten ook het klimaat in je badkamer.

Luxe en natuurlijke materialen

De trend om natuurlijke materialen te verwerken in het interieur, komt ook in de badkamer aan de orde. Waar het in het afgelopen jaar vooral om chroom en zwarte accenten ging, gaat het in 2022 om nikkel, koper, goud en grafiet. Combineer deze luxe ogende materialen met natuursteen als marmer en cement of houtsoorten als walnoot voor een wellness-badkamer met allure. Laat het hout en steen terugkomen in bijvoorbeeld de scheidingswanden, wastafel of meubels.

Oase van rust

Een opkomende badkamertrend is het combineren van de twee ruimtes in huis: de bad- en slaapkamer. Door de badkamer bij de slaapkamer te betrekken oogt de kamer nog ruimtelijker en creëer je een oase van rust. Houd bij deze verandering rekening met het type vloer, de meubels en de scheiding tussen de twee delen. Ga voor een doorlopende (waterbestendige) vloer als je één ruimte wilt creëren. 

Duurzaamheid in de badkamer

De badkamer in 2022 houdt rekening met duurzaamheid, is milieuvriendelijker én bevat meer moderne technologie. Denk aan waterbesparende douchekoppen en kranen, zo zijn de kranen van Duravit voorzien van ‘’FreshStart’’. Hiermee zorg je ervoor dat je zuiniger omgaat met water en niet onnodig het water laat verwarmen.

Afbeelding

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen