pinterest

Badkamer duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Wanneer je op zoek bent naar een duurzame manier om de badkamer te verwarmen, kom je al gauw uit bij warmtepompen. Je kunt de pomp combineren met een cv-ketel of bijvoorbeeld gebruiken voor de vloerverwarming. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen? Lees dan snel verder!

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp biedt erg veel voordelen. Ten eerste draag je bij aan een beter milieu. Je gasverbruik gaat flink omlaag, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Een lagere gasrekening is bovendien erg fijn voor de portemonnee. Warmtepompen helpen je in deze onzekere tijd dus met het besparen van geld. Wist je dat de aanschaf van een warmtepomp daarnaast de waarde van je woning kan verhogen? Dit komt door het betere energielabel. In veel gevallen kun je zelfs gebruik maken van een subsidie (ISDE-subsidie) om je woning te verduurzamen met een warmtepomp. De aanschafprijs gaat zo omlaag en je hebt de investering sneller terugverdiend.

Soorten warmtepompen

Warmtepompen zijn te verdelen in 3 soorten. Welk soort de beste keuze is, is afhankelijk van jouw woning en wensen. Laat je altijd goed informeren en adviseren door een specialist. Hieronder vind je alvast een korte samenvatting van de 3 soorten warmtepompen:

1. Elektrische warmtepomp

Deze volledig elektrische warmtepomp zorgt zowel voor de verwarming als het warme water. Het wordt daarom ook vaak een combi warmtepomp genoemd.

2. Hybride warmtepomp

Hybride warmtepompen werken samen met je cv-ketel. De pomp doet het meeste werk en de cv-ketel springt bij wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld als het erg koud is. De cv-ketel zorgt nog wel voor het warme water.

3. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de ventilatielucht. Deze pomp is klein van formaat en geschikt voor woningen met een mechanisch ventilatiesysteem.

Badkamer verwarmen met een warmtepomp

Het is met alle 3 de soorten warmtepompen mogelijk om de badkamer te verwarmen. Als je geen mechanisch ventilatiesysteem hebt, blijven de elektrische en de hybride warmtepomp over. Vraag jezelf af of je de volledige overstap wil maken of liever een tussenstap neemt. Beide opties dragen bij aan een duurzamere woning.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming

Vloerverwarming in de badkamer is niet alleen comfortabel, maar ook erg effectief. Het goede nieuws is dat je vloerverwarming perfect kunt combineren met een (elektrische) warmtepomp. Kies in dat geval voor hydraulische vloerverwarming. Hierbij worden er buizen in de vloer verwerkt waar warm water doorheen stroomt. Wil je liever gebruik maken van elektrische vloerverwarming? Dan kun je deze combineren met zonnepanelen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen