pinterest
6 tips om met een stoomreiniger jouw badkamer schoon te maken

6 tips om met een stoomreiniger jouw badkamer schoon te maken

Afbeelding

Een stoomreiniger is misschien wel een van de meest populaire tools wanneer het de schoonmaak in en rondom de woning betreft. Het maakt de klus een stuk lichter en makkelijker; voor jong en oud. Maar de stoomreiniger is natuurlijk helemaal ideaal wanneer het om het schoonmaken van de badkamer gaat. Met deze handige tips zorg je ervoor dat jouw stoomreiniger die badkamer in no-time schoon heeft.

1. Het verwijderen van kalk- en zeepresten

De meest voorkomende irritatie in de badkamer zijn natuurlijk de kalk- en zeepresten. Gelukkig kun je deze met een schuur doek (of microvezeldoek) in no-time verwijderen. Wanneer je deze eerst even voorbewerkt met een goed schoonmaakmiddel, vervolgens even boent met een schuurdoek en naderhand afspuit met de stoomreiniger; zijn ook de meest hardnekkige kalk- en zeepresten geen probleem meer.

2. Het reinigen van kranen

Wanneer het om het reinigen van kranen gaat is het verstandig om vooral gebruik te maken van de puntstraalsproeier. Op deze manier kun je krassen op de chrome en RVS kranen voorkomen. Door de sproeier dicht bij de kraan te houden en te wachten tot de kalk loskomt, kun je de kranen krasvrij schoon krijgen. Kun je niet goed bij de plek die je schoon wilt maken? Dan zet je gewoon een van de borstels op de stoomreiniger. 

3. Voorbehandelen op natuurlijke wijze

Nu kan het zijn dat je chemische producten zoveel mogelijk wilt vermijden; dit is natuurlijk beter voor mens en milieu. In dat geval kun je dikke kalklagen aanpakken door er vooraf wat azijn of citroenzuur op in te laten werken. Wanneer je er vervolgens met de stoomreiniger overheen gaat is het in no-time schoon.

4. Hardnekkig vuil

Wanneer je hardnekkige plekken tegenkomt is het verstandig om dit direct met de stoom te behandelen en een snelle schuurbeweging te maken. Op deze manier komt ook het hardnekkig vastzittende vuil makkelijk los. Je kan het oppervlak naderhand altijd even nawrijven met een microvezeldoek om strepen te voorkomen.

5. Wekelijks tot maandelijks onderhoud

Hoe vaker je de stoomreiniger gebruikt om de badkamer schoon te maken, hoe makkelijker deze schoon te houden is. Door regelmatig te reinigen met stoom, voorkom je kalkafzettingen!

6. Spiegelende oppervlakken

Veeg de spiegel of het spiegelende oppervlak schoon met het hand mondstuk, een microvezel overtrek en stoom. Zorg dat het temperatuurverschil tussen het raam of de spiegel niet te groot is met de rest van de ruimte. Op deze manier is het oppervlak in no-time glanzend schoon; en de microvezel overtrek voorkomt krassen en strepen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen