pinterest
5 tips om te ontspannen in je eigen huis

5 tips om te ontspannen in je eigen huis

Niets is lekkerder dan even helemaal tot rust te komen. Je kan hiervoor natuurlijk een stuk gaan wandelen of een bezoekje aan de spa brengen, maar ook in je eigen huis kun je goed tot rust komen. Dankzij deze 5 tips weet je straks als geen ander hoe je de dag relaxed kan beginnen of afsluiten zonder de deur uit te gaan!

Afbeelding

Yoga-oefeningen

De eerste tip om ontspannen de dag door te komen is door zelf yoga-oefeningen te doen. Als beginner kun je eerst lessen nemen bij een yogaschool of het heft in eigen handen nemen door tutorial video’s te bekijken. Het enige dat je nodig hebt is een yoga matje en een outfit waarin je je flexibel kunt bewegen. Begin de dag goed door al vroeg aan de yoga te beginnen. Of kies ervoor om de dag af te sluiten met een rustgevende sessie. Ben je meer een actiever persoon en houd je van beweging? Overweg dan enkele sportattributen zodat je oefeningen kunt doen en op deze manier tot rust te komen.

Neem een ontspannend bad

Wat is er nou lekkerder dan in een heerlijk warm bad te liggen en even helemaal nergens aan te denken. Of kijk je liever een film in bad? Zet dan een goede film aan en geniet! Om het extra ontspannend te maken kun je iets extra’s doen om meer sfeer te creëren in je badkamer. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kaarsjes neer zetten of een achtergrondmuziekje aanzetten. Heb je geen bad thuis? Dan kun je altijd nog een lekkere warme douche nemen.

Ontspannen op je ‘eigen plekje’

Maar ook op een andere plek binnenhuis kan je ontspannen. Misschien heb je wel een leuk balkon of een grote vensterbank waarin je kunt zitten of liggen. Maak de plek ‘jouw’ plek door het aan te kleden met bijvoorbeeld een kleedje en lekkere kussens. Hier kun je je na een lange werkdag terugtrekken en genieten van een lekker drankje of borrelhapje.

Genieten in de tuin

Op warme en zonnige dagen is het natuurlijk extra genieten als je de dag kunt beginnen of afsluiten in de buitenlucht. Een lekker ontbijtje in de tuin of even genieten van het avondzonnetje, voor veel mensen de ultieme manier om te ontspannen. Net als binnenshuis kun je ook prima een rustgevend plekje in de tuin creëren. Ga je een nieuwe tuin aanleggen of ben je op zoek naar inspiratie? Laat je dan adviseren over de mogelijkheden bij een gespecialiseerd bedrijf.

Het hele jaar door ontspannen in een veranda

Niet alleen tijdens warme en zonnige dagen is het heerlijk om van je tuin te genieten. Om ook tijdens dagen met minder mooi weer te genieten van je tuin is een veranda een interessante optie. Je hebt veranda’s is verschillende uitvoeringen en maten of hij op maat gemaakt worden door een specialist. Onder een veranda zit je lekker droog en daarnaast heb je ook gesloten veranda’s waardoor je geen last hebt van de kou! Je kunt zelfs een kachel of buitenhaard plaatsen voor extra warmte. Al met al heb je nu hopelijk voldoende inspiratie gekregen om thuis helemaal tot rust te kunnen komen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen