pinterest
3 manieren om je huis te verduurzamen met een budget

3 manieren om je huis te verduurzamen met een budget

Als je een huis gaat opknappen om geld te besparen, moet je niet bang zijn om geld te investeren. Het verduurzamen van een huis kan namelijk veel geld kosten, dus is het belangrijk dat je van tevoren een budget afspreekt. Gelukkig zijn er eenmalige uitgaven die je kunt doen om jouw huis te verduurzamen. Denk hierbij aan het gebruik van spouwmuurisolatie. Met spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je huis gevuld met isolatiemateriaal, zoals EPS parels of minerale wol. Maar er zijn nog meer manieren om je huis te verduurzamen. Wat die manieren zijn, lees je in dit artikel. 

Het vervangen van je ruiten

Voordat je begint met het vervangen van de ruiten, is het verstandig om te kijken hoe dik de ruiten zijn. Heb je een huis met enkel glas? Dan zul je echt naar dubbel of driedubbel glas moeten gaan. Als je de spouwmuren hebt geïsoleerd, zal je huis al warmer aanvoelen, echter zal veel tocht alsnog via de ruiten binnenkomen. Het vervangen van  ruiten kost veel geld, maar gelukkig is de isolatiewaarde van je huis gelijk een stuk hoger. Ook voelt bijvoorbeeld de temperatuur in een woonkamer een stuk comfortabeler aan.

Het aanschaffen van energiebesparende apparaten

Er zijn veel verschillende apparaten waarmee je geld kunt besparen. Denk hierbij aan de aanschaf van zonnepanelen en een warmtepomp. Deze apparatuur heeft eenmalige aanschafkosten, dus niet maandelijks kosten waar je aan vast zit. Zonnepanelen besparen al snel 460 euro per jaar. Voor een warmtepomp ligt dit iets lager, namelijk rond de 190 euro per jaar. Een warmtepomp kan zorgen voor een verminderde uitstoot tot wel 30% op gas, water en je verwarming. Als je huis helemaal elektrisch is, dan zullen niet alleen deze kosten, maar ook je CO2 uitstoot verminderen met wel 60%.

Prioriteiten stellen

Nu is het tijd om te klussen zou je denken, maar stel eerst prioriteiten. Waarmee begin ik eerst en hoeveel tijd heeft een klus nodig. Klussen kost niet alleen tijd maar ook ruimte. Want je kunt niet een vloer isoleren en een lamp ophangen in dezelfde ruimte. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je huis beter de warmte kan vasthouden, voordat je energiebesparende apparaten haalt. Anders verdwijnt de warmte te snel en heb je er geen voordeel aan. Kortom, bepaal je budget, stel je prioriteiten en ga aan de slag. Succes!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen