Oude badkamer: slopen of opkalefateren?

Met de interieurtrends meegaan hoeft niet altijd door veel geld uit te geven en oude spullen weg te gooien. Dat geldt ook voor badkamers. 

Oude badkamer: slopen of opkalefateren? Tips voor de badkamer #badkamer #verbouwen #inspiratie #tips

Verouderde apparaten vervangen

Het is bijna een automatisme: een huis wordt aangeschaft en ruimtes waar hygiëne doorgaans hoog in het vaandel staat, worden volledig gestript of gesloopt. Dit is niet altijd noodzakelijk. Zeker niet wanneer men de duurzaamheidsgedachte in acht neemt. Een verouderde wasdroger die te veel energie slurpt moet er liever vandaag dan morgen uit en vervangen worden door een exemplaar met een beter energielabel. Maar niet elk onderdeel van een badkamer behoeft dezelfde benadering als een wasdroger. 

Maak eerst schoon

Wie door de spleetjes van z'n ogen kijkt, of 'erdoorheen kijkt' zoals veel makelaars graag zeggen wanneer iets gebreken of ouderdom vertoont, ziet andere mogelijkheden. Het is raadzaam om eerst de boel eens flink uit te soppen voordat er ook maar aan een dure verbouwing gedacht wordt. En al het gedoe en de troep die daarbij komen kijken. Met een schoonmaakmesje en een scheut azijn kunnen tegels smetteloos schoon worden gemaakt. De voegen kunnen met een oude tandenborstel of voegenkrabber aangepakt worden. Schuursponsjes en de zogenaamde 'wondersponsjes' maken het sanitair vlekvrij. Dat geeft al een hele andere aanblik. Laat staan wanneer de badkamer met nieuwe losse onderdelen ingericht wordt, en accessoires zoals deze

Kitranden vernieuwen

Wat ook makkelijk te doen is het vernieuwen van de kitranden. De oude trekken veel stof aan en worden vies in de loop der jaren. Logisch dat het eruit peuren ervan - en vervangen natuurlijk - ook een nieuw beeld geeft van een badkamer. Betonnen wanden boven de tegels kunnen opnieuw gestuukt of geverfd worden, eventuele gaten opgevuld. De verlichting moet nagekeken worden en voor het ontkalken van de kranen zijn speciale duurzame schoonmaakmiddelen verkrijgbaar. De verbouwing heeft nu alleen nog wat moeite gekost, en enkele tientjes aan verf, kit en stuc. En de schoonmaakspullen en -middelen. Maar geen duizenden euro's aan uurloon. 

Persoonlijke touch

Dat geld kan mooi weggezet worden voor een leuke vakantie, of een deel ervan besteed om een persoonlijke touch aan het geheel te geven. Dat varieert van een nieuwe wc-bril tot plantjes die het goed doen in vochtige ruimtes met weinig verlichting. Handgrepen, kranen, spiegels, het kan allemaal vervangen worden. Zo is de badkamer helemaal naar wens opgeknapt op een duurzame manier. Omdat het geld scheelt én afval, snijdt het schoonmaakmesje dus aan twee kanten.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen