pinterest
Vloerverwarming in de badkamer

Vloerverwarming in de badkamer

Een warme vloer in de badkamer is een weldaad. Het geeft een comfortabel en rijk gevoel. Vloerverwarming kan tegenwoordig onder vrijwel alle vloeren in de natte ruimte gelegd worden. Vloerverwarming leent zich perfect voor de combinatie met harde materialen als natuursteen, keramische tegels en gietvloeren; bij uitstek materialen die veel in natte ruimtes als de badkamer worden gebruikt.

Gelukkig kan vloerverwarming tegenwoordig bij alle vloeren, zelfs bij tapijt of hout, worden toegepast. Wil je een houten vloer in de badkamer, denk er dan wel bij na dat de cementdekvloer waar de bovenvloer op wordt aangebracht, maar een maximale temperatuur mag bereiken. Ook zijn niet alle houtsoorten geschikt voor een vloerverwarming. Soorten als beuken, maple en jatoba vervormen eerder. Aangeraden wordt bij houten vloerdelen deze niet groter te laten zijn dan zestien centimeter breed en twee meter lang.

Watergevulde vloerverwarming

De klassieke vloerverwarming verwarmt door middel van water. Het water stroomt door leidingen onder het vloeroppervlak. Voordeel van dit systeem is dat het op de bestaande CV-installatie kan worden aangesloten, mits deze voldoende capaciteit heeft. In de zomer zorgt het watergevulde systeem voor een heerlijke verkoeling en in de winter voor aangename warmte.

FotoVloerverwarming in de badkamer

Viega heeft een innovatief vloerverwarmingssysteem met noppenplaten en een flexibele polybuteenbuis, waardoor het systeem snel, eenvoudig en veilig kan worden gelegd door slechts één vakman. Naast Fonterra vloerverwarming heeft Viega ook wandverwarming >> Lees hier meer

Elektrische vloerverwarming

Nadeel van de watergevulde systemen is de opbouwhoogte: in niet elke situatie kunnen de leidingen diep genoeg worden ingefreesd. Elektrische vloerverwarming kent dit probleem niet. Magnum Heating heeft een systeem met matjes van soms nog geen millimeter dik, vergelijkbaar met een paperclip. Inclusief het benodigde laagje egaliseermiddel komt dit neer op een opbouwhoogte van zo’n anderhalve millimeter. Wat betekent dat elektrische vloerverwarming in zo’n beetje elke denkbare situatie kan worden toegepast.

Infrarood vloerverwarming van Speedheat

De elektrische vloerverwarming van Speedheat is 100% infrarood, waardoor de warmte heerlijk comfortabel aanvoelt en er geen koude tocht over de vloer meer is. Het systeem is slechts 1 mm dun. Speedheat is hierdoor toepasbaar in alle situaties, onder iedere type vloer en geeft direct warmte af.

FotoVloerverwarming in de badkamer

Speedheat wordt in tegenstelling tot een buizensysteem niet in maar op de stenen ondervloer aangebracht en direct onder de topvloer. Energie die wordt omgezet in warmte wordt direct afgegeven aan de ruimte. Hierdoor warmt de vloer zeer snel op een wordt de ruimte comfortabel verwarmd. Een digitale klokthermostaat zorgt ervoor dat op tijd de juiste temperatuur is bereikt, voor heerlijk warme voeten. >> lees meer over dit systeem

Om een misvatting uit de weg te helpen: elektrische vloerverwarming is niet alleen geschikt als bijverwarming

Om een misvatting uit de weg te helpen: elektrische vloerverwarming is niet alleen geschikt als bijverwarming, maar kan ook als hoofdverwarming fungeren omdat het vermogen per strekkende of vierkante meter kan worden aangepast. Overigens zonder dat dit een torenhoge energienota betekent >> Lees hier meer

FotoVloerverwarming in de badkamer

Meer informatie over vloerverwarming?

Meer informatie over vloerverwarming in de badkamer vind je bij product in beeld. Je vindt hier veel verschillende producten en oplossingen voor de (inloop)douche. Bezoek ook eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Via onze brochure-service kan je gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoVloerverwarming in de badkamer

Magnum Heating

Thuis is waar de warmte is.

Download de brochure

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen