Tijdloze elegantie in de badkamer

De stijlvolle en nieuwe The New Classic collectie is ontstaan uit de samenwerking van Laufen met de bekende Nederlandse industrieel ontwerper Marcel Wanders. De collectie badkamermeubelen met klassieke looks sluit prachtig aan bij badkamers met een geometrische inrichting.

Het sanitair heeft zachte vormen, wat is mogelijk gemaakt door gebruik van het innovatieve keramische materiaal SaphirKeramik. De soepele vormen zijn heel mooi afgewisseld met meubels met meer hoekige en bijna mannelijke lijnen. De collectie heeft daarmee de iF Design Award 2019 gekregen voor de sensuele combinatie van vorm en functie.

Wastafel Laufen en Marcel Wanders The New Classic. IF Design Award 2019 #badkamer

Complete inrichting voor de badkamer

Marcel Wanders heeft met The New Classics voor Laufen een complete inrichting voor de badkamer ontworpen die bestaat uit wastafels, toiletten, een bidet en een badkuip, kranen, spiegels, accessoires en een meubellijn met een strak en gestroomlijnd design.

Laufen en Marcel Wanders The New Classic. IF Design Award 2019 #badkamer

De nieuwe collectie van het Zwitserse merk is geïnspireerd door de klassieke stijl van keramisch sanitair. Het sanitair is door het gebruik van het innovatieve keramische materiaal SaphirKeramik in een nieuw jasje gestoken, met royalere vormen en aangevuld met meubels met strakke en geometrische lijnen. Het is een collectie die wat betreft de materialen en lijnen perfect is uitgebalanceerd voor een complete badkamer. Klassieke elegantie met veel functionaliteit en schitterend design.

Laufen en Marcel Wanders The New Classic. IF Design Award 2019 #badkamer

SaphirKeramik is een hygiënisch, zeer slijtvast en recyclebare materiaal dat aan Marcel Wanders de gelegenheid gaf om mooi, dun keramiek te benadrukken met behulp van de soepele en elegante vormen van de meubels.

Laufen en Marcel Wanders The New Classic. IF Design Award 2019 #badkamer

Design badkamermeubels

De collectie omvat meubels voor de hangende wastafels en voor de waskommen. Ze kunnen aan verschillende breedtes worden aangepast en zijn verkrijgbaar met een of twee laden. Marcel Wanders wilde dat de meubels met de delicate rondingen van het sanitair zouden meegaan en ze zouden benadrukken, maar zonder hun aanwezigheid in de weg te staan. De meubels zonder handvatten hebben daarom een meer strakke en gestroomlijnde vormgeving, terwijl ze een klassiek tintje behouden dat perfect in harmonie is met de hele collectie.

Laufen en Marcel Wanders The New Classic. IF Design Award 2019 #badkamer

Elk meubel kan ook van licht gebogen poten worden voorzien voor meer stevigheid en om de structuur een zachter en lichter aanzien te geven. De meubels zijn verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen: in zwartgelakt eiken en in glanzend wit of mat grijs gelakte uitvoeringen. Uiterste licht en elegant is de notenhouten structuur met handdoekhouder voor wastafels.

Serie bijpassende accessoires

Naast de legplank, het zeepbakje, de tandenborstelhouder en de toiletborstel, allemaal met wandbevestiging, omvat de collectie een elegante ovale spiegel met geïntegreerde verlichting en een omlijsting van SaphirKeramik.

Kranen Laufen en Marcel Wanders The New Classic. IF Design Award 2019 #badkamer

De kranen van de collectie The New Classic onderscheiden zich door een extreem lineair en strak design, dat in schril contrast staat met de zachte en subtiel gebogen lijnen van het keramische sanitair. De buisvorm met gepolijste, verchroomde afwerking wordt gekenmerkt door een groef aan de basis van de mengkraan en een opening tussen de handgreep en de kraan.

LAUFEN

Swissnes, kwaliteit en design

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen