pinterest
Energiebesparing met de Aco WTW douchegoot

Energiebesparing met de Aco WTW douchegoot

Er is een fraaie oplossing voor energiebesparende warmte terugwinning (WTW) tijdens het douchen. En dat is goed nieuws wanneer u van plan bent uw badkamer te verbouwen en enrgie wilt besparen. De ACO Showerdrain WTW is een prachtige douchegoot, die niet alleen energie bespaart, maar ook het comfort tijdens het douchen verhoogt.

FotoEnergiebesparing met de Aco WTW douchegoot

 

Twee keer plezier van dezelfde energie

Het principe is eenvoudig: u gebruikt de warmte van het gebruikte douchewater om het koude water, dat naar de thermostatische mengkraan stroomt, voor te verwarmen. Zo schakelt u een extra energiebron ter grootte van ca. 10 kW in, tijdens het douchen. Zo belast u het milieu minder en bespaart u op de kosten en dat met energie, die anders door de afvoer verdwijnt. Zo combineert u het nuttige met het aangename!

De ACO ShowerDrain WTW haalt zo’n 50% van de energie uit het warme douchewater terug, waarmee een gemiddeld gezin ca. 200 m3 gas per jaar bespaart.  Daarnaast werkt de ShowerDrain WTW comfortverhogend, omdat op deze wijze ca. 9-12kW vermogen aan de warmwatervoorziening voor het douchen wordt toegevoegd. Hierdoor is een kleine ketel met een regendouche geen probleem meer. De ShowerDrain WTW verlaagt ook het energielabel (epc) van de woning. Kortom, heel veel voordeel met een lage investering.

Hoe werkt het

Het principe van de ACO ShowerDrain WTW is eenvoudig. Het gebruikte water dat normaliter door de doucheafvoer wegstroomt heeft een temperatuur van ca. 36°C. Het schone drinkwater dat naar de (thermostatische) mengkraan stroomt heeft een gemiddelde temperatuur van 10°C. Er is een flink temperatuursverschil, dus kan er warmte uitgewisseld worden. Het drinkwater wordt middels warmte-uitwisseling door het afvalwater verwarmd tot ca. 27°C. In dit proces blijven douchewater en drinkwater dubbelwandig gescheiden. Door deze voorverwarming van het drinkwater is veel minder warm water nodig om de gewenste douchewatertemperatuur van ca. 38°C te verkrijgen. Een thermostatische mengkraan past dit automatisch aan, maar handmatig instellen gaat ook.

 

FotoEnergiebesparing met de Aco WTW douchegoot   FotoEnergiebesparing met de Aco WTW douchegoot

 

Aco Showerdrain

Dé finishing touch voor jouw badkamer

Download de brochure

Brochure downloaden

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen