Energiebesparing met de Aco WTW douchegoot

Er is een fraaie oplossing voor energiebesparende warmte terugwinning (WTW) tijdens het douchen. En dat is goed nieuws wanneer u van plan bent uw badkamer te verbouwen en enrgie wilt besparen. De ACO Showerdrain WTW is een prachtige douchegoot, die niet alleen energie bespaart, maar ook het comfort tijdens het douchen verhoogt.

Aco showerdrain

 

Twee keer plezier van dezelfde energie

Het principe is eenvoudig: u gebruikt de warmte van het gebruikte douchewater om het koude water, dat naar de thermostatische mengkraan stroomt, voor te verwarmen. Zo schakelt u een extra energiebron ter grootte van ca. 10 kW in, tijdens het douchen. Zo belast u het milieu minder en bespaart u op de kosten en dat met energie, die anders door de afvoer verdwijnt. Zo combineert u het nuttige met het aangename!

De ACO ShowerDrain WTW haalt zo’n 50% van de energie uit het warme douchewater terug, waarmee een gemiddeld gezin ca. 200 m3 gas per jaar bespaart.  Daarnaast werkt de ShowerDrain WTW comfortverhogend, omdat op deze wijze ca. 9-12kW vermogen aan de warmwatervoorziening voor het douchen wordt toegevoegd. Hierdoor is een kleine ketel met een regendouche geen probleem meer. De ShowerDrain WTW verlaagt ook het energielabel (epc) van de woning. Kortom, heel veel voordeel met een lage investering.

Hoe werkt het

Het principe van de ACO ShowerDrain WTW is eenvoudig. Het gebruikte water dat normaliter door de doucheafvoer wegstroomt heeft een temperatuur van ca. 36°C. Het schone drinkwater dat naar de (thermostatische) mengkraan stroomt heeft een gemiddelde temperatuur van 10°C. Er is een flink temperatuursverschil, dus kan er warmte uitgewisseld worden. Het drinkwater wordt middels warmte-uitwisseling door het afvalwater verwarmd tot ca. 27°C. In dit proces blijven douchewater en drinkwater dubbelwandig gescheiden. Door deze voorverwarming van het drinkwater is veel minder warm water nodig om de gewenste douchewatertemperatuur van ca. 38°C te verkrijgen. Een thermostatische mengkraan past dit automatisch aan, maar handmatig instellen gaat ook.

 

ACO douchegoot WTW   ACO douchegoot WTW

 

Aco Showerdrain

Dé finishing touch voor jouw badkamer

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen