Badkamer origineel inrichten met deze items

Iedere dag brengen we redelijk wat tijd door in de badkamer. Vaak begint het al in de ochtend wanneer je jezelf klaarmaakt voor de dag en eindigt het in de avond om nog even te douchen en je tanden te poetsen. Fijn dus als ook de badkamer er leuk en gezellig uitziet. Wil jij je badkamer een speciale touch geven en op een originele manier inrichten? Ga dan voor onderstaande stylingtips.

Je badkamer origineel inrichten met deze tips #badkamerinspiratie

Natuur

Planten worden al snel in een woonkamer of keuken geplaatst, maar hoe leuk is het om enkele planten in de badkamer te zetten? Het staat niet alleen sfeervol, maar zorgt ook nog eens voor een rust wanneer jij wat me-time in de badkamer hebt. De planten steken mooi af tegen je witte badkamermeubels. Plaats de planten in leuke potten en je badkamer ziet er meteen een stuk gezelliger uit. Haal het buitenleven naar binnen! Planten passen trouwens ook perfect bij houten badkamermeubels.

Hanglampen

Vaak wordt er in een badkamer gekozen voor plafondlampen. De standaardvariant, in een ronde of vierkante vorm, die in het midden van de badkamer hangt bijvoorbeeld. Stap hier eens van af en ga juist voor één of meerdere hanglampen. Je kan bijvoorbeeld een aantal lampjes boven je wasbak hangen of in een hoekje, waar je nog wat invulling voor nodig hebt. Een hanglamp zorgt niet alleen voor een mooie verlichte badkamer, maar ook voor een unieke en moderne uitstraling. Je kunt hier eindeloos mee variëren.

Pak er een stoel bij

Heb jij ooit eerder een stoel zien staan in een badkamer? Waarschijnlijk niet, terwijl het juist ontzettend leuk is om een stoel in de badkamer te plaatsen. Dit kan een simpele zwarte stoel zijn, maar je kunt ook uitpakken met een comfortabele stoel in een vrolijke kleur of een handig krukje. Als je er plek voor hebt, kun je zelfs twee stoelen in je badkamer plaatsen. Niet alleen handig om er je kleren of wat handdoeken op te hangen, maar ook praktisch om bij je kinderen te gaan zitten wanneer zij in bad spelen.

Niet alleen een douchegordijn

Je zult zelden gordijnen in een badkamerraam zien hangen, terwijl het een chique toevoeging is. Vaak wordt er gekozen voor andere raamdecoratie, waaronder jaloezieën. Rolgordijnen zorgen voor wat warmte in de badkamer. Grijze, bruine, beige of juist groene gordijnen. Iets dikkere gordijnen of varianten waar het licht nog een beetje doorheen schemert. Rolgordijnen tot op de grond of juist gordijnen tot net onder het raam, je kunt er alle kanten mee op. Ga dus voor gordijnen om op die manier je badkamer origineel in te richten.

Bekostigen

Een badkamer kan behoorlijk wat geld kosten. Kun je de kosten niet ophoesten, dan kun je eventueel uitwijken naar de leenoptie. Stel jij jezelf nu de vraag: ‘Hoeveel kan ik lenen en hoeveel geld heb ik nodig voor de veranderingen?’. Prijzen voor een bad, douche, toilet en alle overige badkamermeubels liegen er niet om. Bedenk van tevoren dus goed hoe je dit kostenplaatje in gaat vullen.

Afbeeldingen: Baden+

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen