Axor Starck Organic design kraan

Uniek design en een duurzame omgang met water

De focus op de essentie van de dingen is de belangrijkste inspiratiebron van Philippe Starck voor de nieuwste collectie van Axor. De Axor Starck Organic kenmerkt zich door organisch en minimalistische design en toont lijnen en vormen die we ook terug vinden in de natuur.  Met een nieuwe revolutionaire, waterstraal zet de Axor Starck Organic wastafelmengkraan een nieuwe standaard: een waterverbruik van slechts 3,5 l/min met behoud van alle functionaliteit en comfort. Sterker nog, meer comfort! Als er meer water nodig is, kan de waterdoorlaat worden verhoogd naar 5 l/min. Dus niet alleen een goed gevoel, maar ook een schoon geweten! Kortom: uniek design en duurzame omgang met water.

Axor Starck Organic Design Kraan   Axor Starck Organic design kraan


Een laag waterverbruik brengt een nieuwe beleving

Speciaal voor de meest gebruikte kraan in de badkamer, de wastafelmengkraan, ontwikkelde het straallaboratorium van Hansgrohe een nieuw soort waterstraal. Als een riante douchestraal bestaat de straal uit 90 straalopeningen, die ieder ontelbare zachte waterdruppels doorlaten. Deze nieuwe en extreem efficiënte douchestraal voor de wastafel geeft niet alleen een nieuwe sensatie, maar is ook heel functioneel door het grote bereik. 

 

Met de revolutionaire, nieuwe straal zet de Axor Starck Organic wastafelmengkraan een nieuwe standaard: een waterverbruik van slechts 3,5 l/min met behoud van alle functionaliteit en comfort. Sterker nog, meer comfort! Dus niet alleen een goed gevoel, maar ook een schoon geweten! Een waterdoorlaat van 3,5 l/min met behoud van comfort betekent, dat een verantwoordelijk en bewust waterverbruik de positieve norm wordt. Als bij gelegenheid meer water nodig is, kan de waterdoorlaat worden verhoogd naar 5 l/min. Ter vergelijking: de internationale standaard voor de waterdoorlaat van wastafelmengkranen is 7 l/min of hoger. Drie jaar geleden heeft Hansgrohe voor alle wastafelmengkranen van de merken Hansgrohe en Axor de waterdoorlaat teruggebracht naar 5 l/min door middel van de EcoSmart technologie. Nu maakt  Axor opnieuw haar naam als innovatieve leider in de sanitairbranche waar, door met een riante waterstraal te komen met een verbruik van slechts 3,5 l/min.

Aparte bediening van volume en temperatuur

De wastafelmengkranen in de nieuwe collectie maken het mogelijk om water en energie op een intuïtieve, ergonomische en economische manier te gebruiken. Het volume en de temperatuur zijn apart te bedienen. De Axor Starck Organic wastafelmengkraan wordt open en dicht gedraaid aan de onderkant van de uitloop. Het volume wordt ook middels deze greep bediend. Dit is heel ergonomisch, omdat de handen daar zijn waar het water uit de kraan komt. De temperatuur wordt boven aan de kraan geregeld. Als deze standaard op de energiebesparende koud water stand wordt gezet, wordt automatisch energie bespaard.

Innovatief en duurzaam

De naam Axor Starck Organic slaat niet alleen op het design van de collectie of op de verantwoordelijke omgang met water en energie, maar ook op het duurzame productieproces: dankzij de constructie van de kraan wordt ongeveer een derde van het messing bespaard, waardoor minder grondstoffen en energie nodig zijn. Het water stroomt door slangen in het kraanhuis, waardoor ieder contact tussen het water en het kraanhuis wordt voorkomen. Hiermee is de kraan dus ook geschikt voor gebruikers met een nikkel- en/of loodallergie. Net als alle andere Axor kranen wordt Axor Starck Organic exclusief geproduceerd in de Axor fabriek nabij het hoofdkantoor van Hansgrohe in Schiltach, Zwarte Woud Duitsland. Deze fabriek is één van de modernste in zijn soort, zeker op het gebied van duurzame prestaties. Voor Axor betekent “Made in Germany” meer dan een locatie. Het staat voor de ultieme kwaliteit en vakmanschap in de breedste zin van het woord.

Axor Starck Salon d'eau

 

Een complete badkamercollectie

De Axor Starck Organic collectie bestaat uit meer dan 40 producten voor de badkamer. Wastafelkranen in vier verschillende hoogtes en inbouw voor de wand en kranen voor bad en douche. De inbouw- en opbouw varianten zijn voorzien van thermostaat technologie. De collectie wordt gecompleteerd door een aantal accessoires. De kranen zijn een echte blikvanger in de badkamer en passen harmonieus bij meerdere badkamerstijlen: “natuur voelt zich overal thuis”, aldus Philippe Grohe. Samen met bijvoorbeeld de Axor ShowerCollection van Philippe Starck vormt Axor Starck Organic een unieke combinatie.

De hoogste technologie en filosofie

„In onze eerste discussies over dit nieuwe project werd al snel duidelijk dat we bezig waren een nieuwe manier te ontwikkelen voor een bewuste en verantwoordelijke omgang met water”, herinnert Philippe Grohe zich. Philippe Starck voegt hieraan toe: „de collectie is opnieuw een revolutie, een nieuwe cocktail van de hoogste technologie en filosofie. Axor Starck Organic verlegt onze focus naar de essentie van de dingen en benadrukt de schoonheid en sensualiteit die zowel ons hoofd als ons hart raakt.”

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen