pinterest
Aangepast sanitair zorgt voor veiligheid thuis

Aangepast sanitair zorgt voor veiligheid thuis

Aanpassingen in huis vergroten de onafhankelijkheid van ouderen en mensen met een beperking, zodat zij zelfstandig kunnen blijven functioneren. Veilig en langer thuis wonen, dankzij goede aanpassingen in onder meer de badkamer, biedt het comfort waar dagelijks behoefte aan is. In dit artikel laten we je een aantal handige producten zien, die het leven thuis veel aangenamer maken.

Grote onafhankelijkheid

Dagelijkse verzorging is een vereiste in ons leven. Wanneer dat moeite kost, vanwege ouderdom of een beperking, is het fijn te weten dat er mogelijkheden bestaan die een handje helpen. Of het nu thuis is, in een verpleeghuis of in een openbaar gebouw, de zelfstandigheid en veiligheid van ouderen en gehandicapten wordt aanzienlijk verbeterd door het huidige aangepast sanitair

FotoAangepast sanitair zorgt voor veiligheid thuis

Gelukkig is er op het gebied van aangepaste badkamerproducten steeds meer te koop en wordt door de fabrikanten ook steeds beter gelet op design, in combinatie met functionaliteit. Diverse fabrikanten bieden een breed assortiment aan voor iedereen die zelfstandig thuis wil blijven wonen. Hulpmiddelen als glijstangen, een douchestoel, handgrepen, muursteunen en accessoires zijn zomaar een greep uit de mogelijkheden. Meestal wordt nauw samengewerkt met ergotherapeuten en andere professionals uit de gezondheidszorg.

Vlakke douchevloeren

FotoAangepast sanitair zorgt voor veiligheid thuis

Douchepaneel Line 1 met zitje - Novellini

De vlakke douchevloeren van tegenwoordig zorgen ervoor dat je zonder gevaarlijke drempels de douche in kan stappen. Ze zijn in verschillende uitvoeringen en maten verkrijgbaar en hebben altijd antislip. Er bestaan uitvoeringen waarbij ook een rolstoel de vloer op kan worden gereden. Glazen douchewanden zijn er in alle soorten en maten en zijn heel makkelijk te plaatsen. Je kan ook kiezen voor deuren die paniekbestendig zijn; wanneer iemand zich niet goed voelt, kan de deur snel naar buiten open. Ook zijn er douchepanelen met comfortabele stoeltjes.

Instapbaden

FotoAangepast sanitair zorgt voor veiligheid thuis

Instapbad Iris - Novellini

De aangepaste instapbaden zijn er ook in alle soorten en maten. De instap is veilig laag aangebracht en wanneer het ligbad een deur heeft, is deze in noodgevallen snel verwijderbaar. Er zijn instapbaden met een ingebouwde lift, waarmee je gemakkelijk het water in kan en na afloop tilt de lift je weer overeind. Er bestaan ook inloopbaden waarbij douche en bad zijn gecombineerd.

In hoogte verstelbare meubels

FotoAangepast sanitair zorgt voor veiligheid thuis

Zorgmeubel Move - Primabad

En de meeste aangepaste badkamermeubels zijn esthetisch en nauwelijks van standaard sanitair te onderscheiden. Er zijn in hoogte verstelbare zorgmeubels die altijd op de juiste werkhoogte in te stellen zijn voor een barrièrevrije badkamer voor jou en je partner. Zo kan je nog jarenlang onafhankelijk, veilig en stijlvol van jouw badkamer gebruik maken.

Toilet 

FotoAangepast sanitair zorgt voor veiligheid thuis

Toilet met douchewc - Geberit Aquaclean Tuma

Ook een douchetoilet biedt gemak aan mensen met gezondheidsproblemen of mensen met een beperking. De reiniging met warm water is zachter en fijner dan met wc-papier, en dus ideaal voor de intieme zone. Voor mensen die last hebben van aambeien of andere gezondheidsproblemen of beperkingen biedt een douchewc een belangrijke verlichting. 

FotoAangepast sanitair zorgt voor veiligheid thuis

In hoogte verstelbaar toilet - Viega Eco Plus

Net zoals de in hoogte verstelbare meubels en wastafels, zijn er ook verstelbare toiletten. Zo kan voor elke persoon in huis de juiste hoogte worden ingesteld. 

Vrijwel iedere badkamer is geschikt voor aanpassingen. Laat je goed adviseren door de badkamerspecialist, zo kan je veilig en nog vele jaren van de badkamer thuisgenieten.

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen