pinterest
Zo kies jij de perfecte badkamervloer

Zo kies jij de perfecte badkamervloer

Wil jij een nieuwe badkamer? De vloer van jouw badkamer bepaalt in hoge mate de sfeer en het comfort van jouw badkamer. In dit artikel helpen we je op weg: zo kies je de ideale vloer voor je nieuwe badkamer.

PVC

Een PVC-vloer is eigenlijk een ideale keuze, zeker voor de badkamer. Moderne PVC-vloeren zijn in staat om andere (wellicht niet waterbestendige) materialen te imiteren. Vind je een houten vloer erg mooi, maar een beetje onhandig in de badkamer? Een PVC-vloer met houtlook is in dat geval de uitkomst. Een klik PVC vloer is ontzettend makkelijk aan te leggen, maar een plak PVC is beter aan te raden in de badkamer. Deze installatie kun je daarom ook beter overlaten aan een professional. PVC is dus een gemakkelijke, waterbestendige en budgetproof optie voor de badkamervloer. Nadeeltje aan PVC: het ziet er van dichtbij wel wat minder mooi uit en onder je voeten voel je heus wel dat je met plastic te maken hebt en niet met een echte houten vloer of een echte tegelvloer.

Tegels

De meeste mensen kiezen in de badkamer voor tegels. Je kunt hierbij kiezen voor keramische tegels en natuurstenen tegels. Tegels zijn een uitstekende keuze voor de badkamer omdat ze goed tegen water kunnen en ontzettend makkelijk schoon te houden zijn. Een nadeel van tegels is dat ze niet veel warmte vasthouden. Een tegelvloer is in de winter ontzettend koud aan de voeten. Gelukkig zijn tegels dan weer wel makkelijk te combineren met vloerverwarming. Tegels zijn dus een praktische keuze, maar niet heel erg duurzaam.

Beton

Beton op de vloer? Jazeker! In een wat meer industrieel ingerichte badkamer kan een gepolierd (ofwel: minder grof dan op de bouwplaats) beton heel stijlvol zijn. Houd er wel rekening mee dat beton van zichzelf niet bestand is tegen water. Als je een betonnen vloer in de badkamer wilt, moet deze dus voorzien worden van een beschermlaag die je ook moet blijven onderhouden.

Parket

Hout en water gaan meestal niet erg goed samen. Onder invloed van vocht kan een houten vloer uitzetten of juist krimpen. Mocht je toch een houten vloer willen in de badkamer is het dus zaak om even goed te kijken welke houtsoorten wel goed tegen water kunnen. Hardhout is voor de badkamer vaak de beste optie. Laminaat is voor de badkamer in veel gevallen ook een optie. Er bestaat speciaal waterbestendig laminaat dat bedoeld is voor ruimtes als de keuken en de badkamer. Laminaat ziet eruit als echt hout en is vaak stukken goedkoper. Welke vloer past bij jou? 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen